頭痛牙痛發燒,去台灣做鼻竇炎手術

161 回覆
235 Like 4 Dislike
我經國際醫療中約李醫師,成個手術連覆診洗咗大約16萬港紙
似乎真係唔少香港病人手術有後遺症,都係台灣執手尾
掉返轉好多香港醫生唔接外地或其他醫生做過啲case
我以為我個鼻廢 原來仲有人廢過我
Push
都市病
Push
聽講呢個陳醫師可能係全台灣唯一一個師醫師識做尾端鼻中隔彎曲手術既醫師
識人搵過何峯做完鼻中隔手術,
幾年後照CT尾端都仲係灣,
可以介紹佢睇睇。
師兄有無問過診金同手術費收幾錢?
診金暫知係TWD2500,內視鏡檢查
唔該哂。twd2500係全包?
係檢查包內視鏡既診金;巴打識唔識人空鼻症醫返好?

我搵咗台中有個醫生post咗佢手術啲片都係每隻耳仔要通兩次,
https://youtu.be/FWouhged8Qc?si=Q0jWxnD9nkr0M44J

幾年前飛過去搵佢醫我,佢仲係耳咽管多咗啲程序,而家好返七七八八
劉耿僚做喉頸脷底同割腫瘤手術係台中好出名,
見佢個youtube少啲做鼻嘅手術
佢同佢醫院另外個醫生賴仁淙,沈炳宏都有去過中大港大耳鼻喉學術會議做過幾次講者.

你有無睇過自己個Nasal Valve鼻閥有無問題?
林口長庚個嗰派系啲醫生都算係全台灣最出名
台灣醫空鼻症見除咗用假體Medpor,仲有人用自體耳軟骨+PRP
長庚李醫師幫我做咗4樣嘢:1. 鼻閥重建,2. 中鼻甲重建, 3. 鼻中隔彎曲,4. Medpor下鼻甲重建;

但我術後一個月,重有鼻塞同埋鼻乾,鼻結構可能好過以前,但主要徵狀都未有太大改善

所以6月覆診之後會再搵iskin陳醫師,希望今年可以搞返好個鼻
iskin陳醫師個網站有兩個空鼻症案例
https://www.iskin.com.tw/inose_12
感覺上係咪因為割得太多鼻甲骨連的黏膜都萎縮,
鼻黏膜無晒觸覺感覺,就算你個鼻內型態同氣流都好番晒,都係feel唔到所以感覺鼻塞
我想信李達人已經係全台最好

會唔會問問PRP可唔可以修補返鼻黏膜
長庚有PRP做?如果有可能會問吓佢,同埋PRP係咪好貴?
啱啱見到 iskin有得用 PRP修復鼻黏膜
一次過問晒陳醫師就好

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞