頭痛牙痛發燒,去台灣做鼻竇炎手術

161 回覆
235 Like 4 Dislike
翼管神經切除手術

台中慈濟醫院許原禎
埋單港幣$26000咗右,
不過要自己排對網上掛號,最好先打長途電話比耳鼻喉問佢安排一次過檢查加手術
台中慈濟無外地病人嘅額外收費

另外
台北慈濟醫院 蘇旺裕 <--ptt講都唔錯
台大醫院林志峰 -ptt話要睇佢幾次先肯做
三軍總醫院李日清 <--呢個手術權威
以上三間有額外收費
邊到有得就咁配醫扇藥食?
邊到有得就咁配醫生藥食?

諗住拎住佢比既藥 配多一星期食
好似差小小尾未斷
又唔想比多兩三千
下次去台灣旅行順便搵半日睇個邊專科,
同一隻Avamys,otrivin,dymista加埋口服藥平過香港一大截,
照内窺鏡$300/400蚊唔洗,
台灣藥單係寫英文,啲藥完全係香港搵到
你又可以問佢哋攞英文Referral Letter再係香港follow up[/member]
我早六、七年前睇白x醫生,佢都係收診金800
啱啱做完手術既時候有冇出現空鼻症?
巴打點頂

我都有 但係幾個月已經燥到想打人咁濟
會係咁用小林製藥個D噴鼻 透氣 + 食抗生素食到好為止
Thanks,睇下幾時有假可能去呢間睇
都十幾年前,初初做完都幾好,後尾d症狀返返嚟,仲有種呼吸無力感
係咪成個鼻甲切咗,定係部分切除?
種牙既話台灣好唔好?
留意診所手術室自己有無長駐或當值麻醉科醫生
全身麻醉最好係醫院做

個邊唔係好大嘅由其係整容診所會用麻醉科護士處理,其實係法例唔比.
香港d醫生真係唔值呢個價
其實我長庚果度有做過手術,今次返到覆診,順便俾呢個醫師睇埋。因為識處理空鼻既醫師都唔多。
留名 想做鼻中隔
保險係claim 公司?
個人買咩保險會cover
見到 iskin個主診陳醫師都好似係林口長庚做過?
林口長庚鼻科部長李達人好出名,上年連登有人搵佢做咗鼻閥手術.
我搵過佢啲資料,佢以都係長庚。其實我有俾李醫師做過手術,今次係返去搵佢術後覆診
我公司保險claim到,但唔係全費
想問林口長庚係咪外地病人收得貴好多,加成surcharge收幾多倍,

同埋你有經國際醫療中心約李醫師?
本身諗住約佢,
用vpn都上唔到去個官網預約系統,
應該似焗我要經國際醫療.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞