《Apex Legends》討論區 #103 ALGS 2024 split1 Playoff 2-5/5開打喇

898 回覆
2 Like 3 Dislike
Hal做咩咁憎meat?
其實係好撚慘
一早已經話佢地開透視+知道個圈係邊度
個日撞到佢地嘅隊真係
外掛legend
之前split 1未開打果陣 打scrim佢地成日搞鳩tsm we/sp都land同一個位contest tsm
但近乎係次次contest都打唔贏,同時間佢地都搞到tsm唔夠loot/殘血, 之後有d隊見到meat成日咁樣搞鳩tsm就係到等3rd party wipe左tsm
跟手hal咪嬲鳩佢地打唔贏又要contest搞到佢地狀態差好易比人黃, 佢地冇機打之餘meat咁樣次次#20就out學唔到野 contest黎做乜
再之後去到sp佢地又係keep住contest, 但scrim contest到開始打regular果陣又轉左跳第度, 打regional final前既scrim又grief佢地係lightning rod到搶走架車 再loot走晒下面間屋d野就走人 屌鳩meat咁樣做d損人不利己既野又搞鳩佢地心態
仆街唔知幾時開始開槍打中人,右上角出現斜線六粒點果個紅圖,全部當miss
好撚鳩唔該巴打詳細講解
係regular 轉點同搶屋果下柒
唔係wor TSM MEAT contest 互有勝負, 係MEAT 見TSM Split 1 第一日第2先轉點
最後好似係raven俾咗另一個跳點嘅rotation建議佢哋然後冇再撞
https://twitter.com/SangJoon1117/status/1782505446118654097?t=gnrRTy0cqXiOPT5_4PD1Dg&s=19
隊NDY剩係識龜喺發射平台高點等RC攻上去
平地戰全敗重咁大聲雖然RC又真係見隊嘢廢先咁貪
大部份都係tsm贏啦
見到tsm狀態好先轉點都係其一
NDY連RC一半實力都冇,都好意思咁講
我聽有個版本係tsm由wall轉去meat個poi之後佢地先喺we反擊
唔知起源係邊個開始先
sp未改之前meat係land緊lightning rod?
唔知 佢地單野係sp改左之後既事但事實tsm要contest爭poi佢地又真係打得贏
我都係早幾個月係reddit見到 不過tsm fanbase大呢d detail應該冇人理
聽到tsm要去rod應該好alliance同furia咁讓個rod出黎比佢
之前split 1未開打果陣 打scrim佢地成日搞鳩tsm we/sp都land同一個位contest tsm
但近乎係次次contest都打唔贏,同時間佢地都搞到tsm唔夠loot/殘血, 之後有d隊見到meat成日咁樣搞鳩tsm就係到等3rd party wipe左tsm
跟手hal咪嬲鳩佢地打唔贏又要contest搞到佢地狀態差好易比人黃, 佢地冇機打之餘meat咁樣次次#20就out學唔到野 contest黎做乜
再之後去到sp佢地又係keep住contest, 但scrim contest到開始打regular果陣又轉左跳第度, 打regional final前既scrim又grief佢地係lightning rod到搶走架車 再loot走晒下面間屋d野就走人 屌鳩meat咁樣做d損人不利己既野又搞鳩佢地心態
我聽有個版本係tsm由wall轉去meat個poi之後佢地先喺we反擊
唔知起源係邊個開始先
sp未改之前meat係land緊lightning rod?
唔知 佢地單野係sp改左之後既事但事實tsm要contest爭poi佢地又真係打得贏
我都係早幾個月係reddit見到 不過tsm fanbase大呢d detail應該冇人理
聽到tsm要去rod應該好似alliance同furia咁讓個rod出黎比佢
我記得有一排all都同tsm爭過lightning rod 果陣yuki仲打緊
之後佢地又係輸到仆街逼住轉poi
alliance依家全部唔contest啦 撞dsg就去monument
撞tsm就去northpad 撞nth就返thermal
但其實佢地而家2c1m我覺得打交係勁左
可以試下contest其實比d信心佢地自己都好 打贏左既話
成年冇打 又回坑了
應該佢地個coach分析過唔同group撞佢地都有靚位
monument都唔算差 地圖中心 係northpad難搞d
fnc tdm炒legacy但輸俾dz
高Ping都未見到真實力,另外DZ打大賽會跌一半實力(好似係)
fnc legacy兩隊都已經到咗LA
屌依家ng個個pick唔到valk就秒退
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞