滑雪滑雪再滑雪(14)

451 回覆
1 Like 0 Dislike
啱啱學無耐 大概綠線s turn到嘅程度 買咗板
塊板係軟板 但個binding同對鞋買咗硬嘅 (stiffness 9-10 )
想問會唔會有乜影響?
兩樣嘢個面向好似唔同
軟板for freestyle 多啲
硬鞋for carving/高速多啲

而家學緊練緊就應該都ok嘅
係如果之後你踩熟發展style可能要換下裝咁

好似係
等其他高手指正
其實我覺得幾時郁用硬鞋會好d
power transfer最直接 反應最快
當然對鞋太硬你屈唔郁既就另計

反而真係板既硬度可以揀下 軟d係易練buttering/ground tricks 亦都會易上手d
硬板係會多d回彈 但同時你要用多d力去壓到成變形
多努力多回報咁啦
我自己體感軟鞋玩free style真係好好多
一開頭係硬鞋 前排成套gear都換晒
換埋軟鞋
玩park輕鬆左好多
deeluxe
個個人腳型唔同
自己試啱先買
下年三月北海道8日行程想問吓大家意見

Day1落機會去札幌市住返晚

Day 2-Day 7 會去神居果邊之後就富良野

Day 7 會走返去新千歲機場嗰邊瞓返晚 然之後第二日傍晚上機

依家糾結緊喺神居定係富良野住三晚好 因為見神居有幾個雪場 所以未決定到邊度住3晩好
香港買鞋 邊間最好?
LM
其實都係睇自己 我覺得富良野個兩邊場其實細玩既話都玩到3-4日 跑雪場有時真係好攰
呢家既我都係喜歡定好左就玩死一個場幾日
下年二月去日本東北滑
想問如果CX既話
帶埋雪板去,係咪用單板雪板袋就唔可以再帶喼 (除咗加錢)

寄艙行李
1 件,每件 23公斤*
超大運動用品都係當一件寄倉行李,你商務有兩件,嗰度就照扣一件。

本身得一件就冇得寄第二件。

好 唔該晒你 最後都係決定咗係神居住三晚
咁集運要幾多錢?
諗緊下年去北海道 定去東北藏王滑好
感謝
即刻明白晒
用邊個場同藏王比先
不過我對藏王有私人情意結 係我進入呢個世界既雪場
點樣免稅?
最後去到tenso。 佢話要用bubble 紙皮又包多層。 加加埋埋 11000羊 但寄出第二日就到香港。 DHL 真係好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞