滑雪滑雪再滑雪(14)

808 回覆
3 Like 1 Dislike
我早兩日rakuten買鞋, 已經係用官方個rakuten global express 集運,今朝收到order 被取消

店家email 覆得好快,話係rakuten 取消,rakuten 個日文cs 就覆咗d template 答案

啱先又落多次order, 希望過到個審查bot
ezygo. 用埋重新包裝寄300幾蚊
billing address要填返香港地址。 唔係會彈鐘
買鞋唔洗試? 知碼數?
我都知呢間
估唔到呢度地方咁大 但係冇呢類訓練場
個 frd 幫我買過一次後,話無下次。

想問下有咩滑雪goretex 外套介紹 (唔要公廁burton)
北面
Columbia
支那雀
Volcom
Black diamond
Helly Hansen
Karbon
Patagonia
Phenix
Rossignol
Spyder
Sunice
太多牌子啦 係咁兒google都一堆
係 Mt hutt !
Cardrona 啲雪如何?
一月尾梗ok啦
有冇師兄知邊度買到Gray Desperado Ti Type R Vw 166w
上年⼀月係日本訂今年嘅款都話截訂,好難搵
御茶之水好難搵 大舖熱門款式一早比水貨佬訂曬

要細舖/非東京地區 可能會搵到
但係細舖本身就攞唔到貨
每個尺寸都淨係訂到一兩塊

本身日本都少貨 日本人消費力咁低

好多間廠都出大貨比大陸賣雙倍錢
想買DB roller 大家知唔知香港邊到有?
平平地百幾蚊都有對
黎緊年尾打算去日本2日學ski
打算都係租衫同其他gear
我搵到屋企有件montbell FRENEY PARKA
想問依件shell夠唔夠做
係咪可以租少件大褸?
https://www.montbell.us/products/disp.php?p_id=2302159
做外層shell夠做
+
Base layer
+
mid layer (睇吓幾凍,自己加減fleece/down)
想請問大家知唔知香港有無地方有做heat molding? 同埋對snowboard boot新買 想佢軟身返少少係咪都係要靠著住佢郁多D?Thanks
我對鞋都係跟佢咁heat mold
https://www.youtube.com/watch?v=FH1Ig8TB72I
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞