滑雪滑雪再滑雪(14)

451 回覆
1 Like 0 Dislike
原來係咁
因為前腳feel唔到有力頂
以為重心錯咗
toe轉heel唔識點換,成日feel到推左雪
宜家個個係唔係都衝去二世古捱貴酒店貴機票,結果淨係玩落葉漂到走個日都未上過gondola,真係好咩

利申過來人
係咪真係差好遠用緊淘寶野,想upgrade去鎧武者
鎧武者用 XRD 料,主要分別係呢個

用ezygo 買左塊140cm 既板。運費$288蚊。
140,絲嚟?
幫人買
前排入左塊warpig 148. 好好玩
融創教練係平 但幾次上堂經驗話我聽
都係選擇香港教練 每個run 都比到少少野我
改到好多
鞋嘅話 我會選擇收季 之後去日本買
做埋熱膜,語言不同,但佢睇你腳型+講埋你而家咩程度,用rental gear 有咩位痛,佢就會幫你整到對舒服鞋。

如果係想一步到位,就全能版 huck knife / Doa / Team Pro .
Binding 就Union Force,全能表現多d 。
你有特別carving / backcountry 咁先買moss 或者轉返硬binding。

如果話你未有乜想法,我會建議買二手先,點都好過rental quality 。 同埋打個臘,基本上夠你由beginner 玩到做s turn / 少少ground trick / park. 到你知道自己真係要咩,先買返想要嘅板
我用Garmin錶 , 再加手機apps (snow), 好似nike run 咁
依家其實唔平,除非join 啲8堂~16堂包門票嘅班先平,最好教練有人介紹邊啲好,教初學嗰啲,只夠料教初學,再上就要換教練。

黑外套嗰班係最資深教練,搵到佢哋教,就最好。

我都9月去東京睇下有冇25款到咗。

做熱膜真係唔知點講喎。

搵梗

TB你有無用開邊隻?
請問有冇師兄試過Burton美國官網買嘢,落唔到單,但係信用卡照收咗錢?

諗住用滙豐信用卡再搞集運,但係試過信用卡或者PayPal都付款失敗
而家多特價, 就算amazon jp 都有d 日本牌子唔駛1k 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞