滑雪滑雪再滑雪(14)

808 回覆
3 Like 1 Dislike
4歲snowboarding裝備有乜推薦?
Base layer 係decathlon買咗
Jacket and pants 有冇乜嘢牌子平靚正
Harness 見過人推薦mdxone
護具係咪淘寶算?
好似冇見過有地方買咁細個既護具
會買車嘅就rusutsu
唔買車就niseko
學左3個鐘。後刃都推唔好。
係咪比較平均慢
有無搵教練?
想請問有冇啲對初學者比較高性價比嘅雪服介紹?
小弟以前去日本玩過幾日雙板
之後都有去大陸啲室內滑雪場練單/雙板
打算以後每個雪季都會去日本滑返一個星期
係咁嘅話我諗去兩三次trip嘅雪服租借費應該夠買一套,而且去旅行自携雪服應該都冇乜不便

小弟唔追牌子/新款,想執返套基本雪服,有返咁上下雪服應有嘅性能就得
玩耐咗再慢慢升級
求介紹 唔該晒
幾錢budget?
去日本滑同室內場又唔同
除咗雪褲係有性能之外,上身好多登山牌子防水衝鋒衣都可以做雪褸,平時又可以拎嚟行山旅行,唔一定要買滑雪牌子。

有啲一樣會有埋雪裙。(可以拆)

最好買腋下有拉鍊可以透氣嘅,通常都要上番咁上下價位先有。

之前 montbell 有件4萬円左右,Gore Tex 3L, 有雪裙又有腋下拉鍊位,不過,我過到日本又買唔到。

中層都係,去到日本 montbell 一萬円已經有件抓毛。
雪褲有咩功能要注意?
平平既有咩推介
其實唔係話咩功能,只係雪褲唔會用其他行山褲代替,如果係單板就特别闊,雙板見女仔着嘅特別窄都有。

bib 款,行山褲直頭唔多見。

雙板褲冇研究,你去外國網睇下仲有有冇特價又啱碼。

想買burton ak jacket 係咪去日本抵d. 香港差唔多3千
其實依家都係買舊款先有折,新款都係正價。

3千差唔多 依個原價黎
雙板褲 小腿內側會多塊耐磨加厚既野 防止咁易俾自己對ski界穿
女裝單板BIB , 聽啲女仔FRD講,屎忽位會多個拉練,可以去屎坑唔使除褲都去到。

男裝無呢個功能。
女裝bib都唔係條條有呢個功能所以女士揀bib真係要認真d揀
有冇人住溫哥華,今個雪季會係果邊滑!?
準備去big white 滑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞