有冇人常過澳門打poker? (2)

266 回覆
7 Like 8 Dislike
無野錯呀, 9up下
反而係我做錯
佢open得都係大牌
佢cover多我少少
仲要佢地好多時因為有賞金
所以9成唔會fold
好似final 3 tables
我應該要平call
但唔記得當下點解選擇jam咗
點解呢個post都有人鬧交
威記係咪冇左poker room
唔可能呱 全澳最多枱喎
搬晒去巴黎人喇
個位置勁偏
應該少左好多魚
星期日去左打50/100, 有一半大陸佬, easy money
好似係
25號開始
另外永利皇宮來緊會開poker
澳門可摸以割禾青
邊到打poker 唔比割
炒撚左決定條友佢啦
https://www.youtube.com/watch?v=pFrTEaIIUTI
Rampage又輸

(1)UTG Limp, MP call, CO raise 500, RAM披廚 TT BTN call
UTG 3bet 3000, 佢仲前試過Ax limp raise
MP jam 21000
RAM披廚決定CO fold佢call
co fold
RAM披廚 TT call
UTG jam 49000
RAM披廚 TT call多埋27000
如果你係RAM披廚你會唔會call第一下, 第二下呢?

(2)TT跑第二次中set
但係見到中位KK on tilt muck咗
佢打左6年poker
如果佢muck咗, dealer未收牌, 即刻拎返d牌
你覺得佢應唔應該拎返side pot?
theory stuck in 500 補 21000 係無可能call
不過留言好多人都話佢應該已經 gamble 上癮

另外規距上未入死牌區(未掃走兩隻)
100%肯定係呢兩隻牌而無任何爭議性係當in hand
如果入左死牌區 或者有可能混淆都係當dead hand
佢無show牌就muck左
Dealer都擺番入去

應該就無了
打一手就走都得
我都覺佢已經唔係打pok
佢好似每個pot有放錢
都要一定take pot咁
一定要 bluff
停唔到手
RAM披廚又輸
https://www.youtube.com/watch?v=kgpKuYVjYk4
Rampage, Jungleman, Action Dan, Mariano & Lex O Play THE BOUNTY GAME!! Commentary by RaverPoker

不過d人話佢poker club 之類
一年都幾十萬usd
Mariano 都幾勁
成日贏咁
唔出奇
仲有係咪WPT代言
哩D affiliation scheme好似分成都多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞