有冇人常過澳門打poker? (2)

305 回覆
7 Like 9 Dislike
我都係打開50/100 而家未必會打咁耐 打得耐打到後段好易犯錯 如果你打得長都keep到都幾勁 聽講有啲全職都係5BB/hr
一定係澳門
抽水低 魚多
真係咩 有時成枱都緊到仆晒街 邊有咁多魚🤣
淨係rake同structure都注定澳門易打過大部份歐美
美國加拿大我打過好多地方

1/2 // 1/3 係佢地最低level
rake10%
加埋jackpot1$ 7~10$左右
2/5 就8~10$
淨係呢到你已經好難贏/得1/2個人贏錢
而且1/3已經開始有全職poker player係到
北美嘅話仲要贏pot 個陣再比貼士
其實最近呢幾次贏既係再多d,唔止3-5bb/hr不過feel到係因為上風期,撞牌次次都贏先贏多d

全職5bn/hr佢地係計埋平日嘛,平日咁多reg真係冇信心可以盈利,所以唔會諗轉全職,但淨係打假日應該都ok

通常打緊6粒鐘夠餐卷就食飯唞唞,之後打多2,3粒鐘就好自律咁走。打得耐專注力係差d,可能手足要book房過夜,打2-3個短section仲好d
feel到全枱都係reg or緊實型玩家就建議換枱啦

不過對住每個玩家都有唔同剝削策略,對住緊既玩家,而你形象又係好緊,可以多d 3bet佢地去偷盲,或者入到flop多d偷佢地

不過要小心再被人反剝削,例如佢見到你頻常3bet就會4bet攻擊你
打100$pot
rake+tips 都10%
真係痴撚線
叫杯飲汽水又要tip 1,2$

澳門唔洗錢 唔收tip

想全職poker 一起步一定係澳門50/100
50/100嘅全職player不如乖乖地打份工仲好過
下風期真係唔係個個都捱得過
去澳門無論time cost, monetary cost都太高
平日唔得閒過去打同埋平日啲人勁啲 過去都係閪多過like
我鐘意3bet啲鬆啲既reg既open 不過好多時班友VPIP極低 有時都唔知究竟佢算唔算緊 見過有條後生仔入池率低既 stack size 7000左右 UTG 78s open 中間call左3家 button 3bet 1800 佢突然4bet all in 7000 take pot show bluff
澳門抽水低你都up得出
我好多地方都打過
真係低喎
咁似我上個禮拜六遇到嗰手

utg open 3家call 不過唔同既係我喺sb 手持aqo 3bet 1800 之後UTG推6700allin
read佢係ak+ 計個賠率差少少冇call到 之後佢show78clubs
諗一諗我應該sqeeze大力d可能2500到 佢推allin 我都夠賠率接
有無咩場推介?想了解下點玩
新手 想過台灣旅行時玩下 只想打cash game
Buy in 1-2k HKD都無所謂
A8
西門
6bet
Ctp

低額 西門好似最好
人哋美國max抽8蚊美金已經叫貴
加拿大抽20 加紙 已經叫搶劫
澳門抽緊500港幣
睇比例嫁
澳門50/100 5% 5bb max
美加 2/5 10% 2bb max
後面抽仲撚快呀
想問下佢哋收幾點
想夜晚or深夜無哂行程先去
睇吓你點計姐
你用50/100 比應該係比較美加 5/10 人哋都係抽5-10 usd at most <1 bb per hand.

都未計人哋美加有抽jackpot / high hand 錢 澳門乜都無
好似24小時
但夜晚唔知夠唔夠人開枱
而且仲有個問題
歐美5/10明顯pro過 50/100澳門好多倍
講就講金額接近
西門係Dr poker?
我哋應該係同枱 我諗我記錯左你係Button定small blind
想知巴黎人餐券點計
想轉場打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞