有冇人常過澳門打poker? (2)

226 回覆
7 Like 6 Dislike
澳門係咪開始有翻mtt? 有無人打過
如果唔想玩太長時間大概一個鐘,GG入面揀咩賽事最好?

極速都可能多過1粒鐘
你禁入去睇佢有個估計打幾耐
6月有wpt,不過buyin好大
佢咁樣打我都估佢有牌fold唔到 ,其實我shove得都擺明係 aa/ak/kk/44

本身諗過佢cold call 有機會係紅心draw唔想跌紅心kill曬action 直接推算

其實call 應該好d?
如果AKs 又call唔call
你首先要比每個villan同hero既effective stack
因為Mp 3bet Jam 10bb 同 3bet Jam 30bb 係好唔同

跟住你既position?你sb同bu既策略可能唔同
一個有位一個無位

如果呢d info唔完整條問題唔會有答案
就好似一條數入面問緊 x+y+z=20, z=?

其實call 應該好d?
如果AKs 又call唔call
你首先要比每個villan同hero既effective stack
因為Mp 3bet Jam 10bb 同 3bet Jam 30bb 係好唔同

跟住你既position?你sb同bu既策略可能唔同
一個有位一個無位

如果呢d info唔完整條問題唔會有答案
就好似一條數入面問緊 x+y+z=20, z=?

villain have me covered
9人台=FT?
(1) AA < 66; KK < 66
2場大家都係100BB後手, 2場都係被5bet allin, 2場都係river set, 2場同一場比賽, 2次都係娛樂玩家
(2) AAKKQQ嬴完大pot, 幾手後又會拎AAKKQQ
8,9成會輸個大pot

當然有撞牌反超人地既時候, 但係你會接受
但(1)哩d情況唔係撞牌
(2)係rigged post好多人都有講
原因都係嗰啲, 唔會證實到, statistics可能會答到
online令人感覺好rig
大家點睇
你個問題冇好多details,因為tournament比起cash game多好多variables
而你諗嘅ak輸pair,唔應該係思考嘅重點
如果你唔理icm,個答案好簡單
就係call
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞