有冇人常過澳門打poker? (2)

226 回覆
7 Like 6 Dislike
佢好耐之前有個比賽4條vs4條
一世都記得

平時玩小對子sos已經夠慘
佢quad over quad
幾時開tg group?
唔開啦我又唔係想搞club
聽講rake 10%
同邊個一張檯打同佢既實力無咩必然關係
唔同home game有個pro就full ring都係pro咩
除非你出名唔係反而仲著重你肯噴或者識social
加拿大 都係10%
1/3 一般都係7~10$ (中間有1$badbeat jackpot
唔好打regular table
NL10 rake 5% Max cap 10bb
而家轉左打nl25
如果玩GG regular table >> rnc
Q7個turn barrel有啲料到
係成日cbet 50%怪怪地
點beat 10bb cap rake
太低級
懷疑抽完水都唔夠比server錢
唯有高bb cap
追返哂上個post
同埋都google咗陣,不過有啲資訊可能已經outdated
所以有啲細節啲嘅問題想再問下
Thx

1. 換餐券/食飯

賭場係點樣計你玩咗幾多個鐘?
係由帳房買碼個刻起開始,去到返去帳房結碼為止?
定係張枱個荷官會由你上枱個刻計時,到你離枱個陣就計完?
如果我玩玩下中間行開去食飯,食完再返黎,係咪就咁行開就得?
食飯個段時間會唔會照計時?
啲餐券通常係幾時到期?係咪返去帳房結帳個陣先可以換?定係每打夠兩個鐘就可以叫荷官/經理換住比你先?
啲餐券係真係一張紙本嘅券?一定要一次用哂完整一張?
定還是係好似starfuck gift card 咁,用剩餘額可以留返下次用?

2. Post

一落場應該係點都係等到大細盲先會玩,唔會post
但如果玩咗一排之後想去廁所
就算好快(let say 5分鐘)返黎,未過一圈,係咪都要等到做大細盲先可以再玩?如果唔係就要post?

3.補碼

假設我想每組buy in 100bb
可唔可以係帳房買500bb嘅籌碼
放100bb係枱,400bb係袋/側邊
到需要補碼個陣先放上枱?定還是要放哂上枱,等有需要補先行去帳房買?
如果唔洗放哂全部籌碼上枱
假設我玩玩下輸到得返80bb, 想補20bb上枱
咁洗唔洗同dealer 講聲?定就咁放上枱就ok?

4. 派牌

雙方all in 係咪唔可以揀run it twice?

5. 過境

如果真係好好彩,一次過贏咗一大畢錢,手頭上現金多過十二萬,理論上過關個陣就要申報
我google見到話可以係賭場開個戶口將啲錢/籌碼存係賭場
依家係賭場開戶麻唔麻煩?
定係直接同兩邊海關申報就算?申報會唔會好煩/等好耐?
玩到
1.
要整會員卡 你坐低會登記
MGM 食飯可以坐係旁邊邊玩邊食 or poker room 旁邊都有d dinni table 比你坐
如想出去食其他餐廳可以問floor 要個dinner break 時間唔知幾耐
MGM 要即日用 we7到開app
威尼斯人你走個下同佢講 換券 3日內用
APP入面save

2.
未到sb bb 唔洗post 直接玩
過左sb bb 要補返 or 等到下一個bb

3.
自己買定碼放袋 隨時補
有hand 個陣唔好補

4.

5.
12萬要申報 聽講冇乜特別 話賭錢贏就ok
可以存賭場
GG/Natura8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞