有冇人常過澳門打poker? (2)

305 回覆
7 Like 9 Dislike
依家永利皇宮係咪有25 50 打
星期六日會唔會開?
不定時 唔知咩標準開唔開
如果有bankroll壓力唔建議去澳門打
bankroll只夠打25/50
如果呢個注碼
加上而家去澳門嘅成本咁計
我而家偏向會禮拜五晚搭飛機去台北
禮拜日晚返嚟 住埋酒店都唔使兩千
跟住去打限時錦標賽 多到你打唔晒
聽講係咪好多假mtt真 cash game?有無話點玩法我主要都係想打cash game
有無巴打去過菲律賓打?
我都唔會打tournament
全部都係cash game嚟㗎
3400 台幣buy in
實際攞到30,000 籌碼(可以換到$3000台幣)
咁你贏咗人哋30,000籌碼 咪即係贏咗3000台幣
幾抵玩 一個buy in 都唔洗1000HKD
都係可以隨時cash out? 好似幾吸引

同埋好似之前都有聽過朋友講果到幾多魚
https://youtu.be/iNcVCwtG_Oo?si=Md1S5qZP-Uy721_a

自己睇
台灣d限時mmt 個structure好撚差嫁
20bb/100有d難beat wo🤣
個服務費嘅bb/100會比佢計出黎嘅數更高
佢計服務費嘅bb/100個陣假設咗每一次buy in係可以玩足2/2.5個鐘
但好多時玩唔夠2/2.5個鐘就比人清走一底,實際上玩到嘅手數係冇咁多
而且佢計40手多左啦
以前係台北旅行個陣去試玩過3400台幣buy in
我個次莫講話一個鐘40手, 一個鐘30手都唔知有冇
一來十人枱
二來可能間嘢係搵啲新手dealer 派低額局
個dealer 派得勁撚慢,仲試過幾次派到啲牌反埋
live 30手已經極限
想長贏去澳門啦
要搵食係咪一定外國賭場🤣
個個點為止Reg?
其實點為止Reg?
最近一個月去左幾次,多數去巴黎人同美獅美高梅,除返開大概每小時3-5BB profit。

不過去澳門個time cost同money cost都幾貴,由屋企出發搭城巴,轉金巴,出境之後搭shuttle or taxi,再去到賭場等叫名,到真係坐低打牌要3粒鐘。

而Money cost淨係城巴+金巴來回都要200,兩程taxi都要300,佢d shuttle仲要長假期先開。

過夜住宿既話都要700-800,如果真係咁啱搵到個fd一齊打,費用有得對半先化算d。
師兄打咩level?通常一個session打幾多個鐘?
香港有旅遊巴直到賭場都係2百幾 價錢差唔多時間又快啲
Google會揾到
都係打50/100
每次打8-10粒鐘
有望過下有d驚買左飛趕唔切
多謝師兄建議 下次試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞