冒險樂園真係好陰質!死全家唔該晒!

359 回覆
121 Like 2930 Dislike
小學雞學人入家庭台講野~
有社會責任,你可以唔認同。 你都無小朋友,你有咩資格討論,有咩意思

你都唔明

你幫大商家 fine~

佢無義務但有社會責任道德責任,唔通假設,一間幼稚園不斷sell你保險,你又話係在商言商無問題, 但明顯係道德問題

你呢一代無道德,我明,19年之後,係對世界好多對抗心,係可悲的,i am sorry
咁即係無小朋友啦,即係唔明父母角度,

你講返小朋友角度做咩,仲要幾十年前,out 晒

你俾人洗腦呀,仲話洗你腦係啱

好似有啲小朋友話youtube係佢好朋友,叫媽咪唔好熄,一鳩樣
我係覺得冒險樂園造法唔道德,刻意開正幾間兒童學習店對面,大量閃爍光線影響小朋友,引誘小朋友去玩

你試諗吓代入家長角度,真係無問題?

真係唔會覺得冒險樂園有問題?

你真係想討論,你去個場望下先啦
呢一代咁嬲,咪正正你上一代係啲垃圾家長囉
你又好識教咩?
識教就唔係送去補習社啦
窮閪咁都仲要講人地D鋪開乜野
你有錢既,就請左私教上屋企同你仔女補啦
自己又唔識教,又要去送補習社 人去你去,自己又唔撚識去踩點睇地方環境
跟住就係到瀨左瀨右
你自己仔女唔識自制,就係你做父母問題,唔係人地間鋪問題
咁多學生自殺,真係多得你依D垃圾怪獸家長唔少

咁點解有人又唔溫書,又打機,但考試照PASS呀,依D係人地正常識去理解
你仔女又唔係叻,又唔係資優,仲要係到左講右講
最好全香港只係得補習社,咁你仔女咪唔會被影響囉,但到時唔合格又唔知可以瀨乜野呢
去咗會上癮?
你咪撚咁on9啦阿老母
你諗嘢咁negative
因住啲小朋友大咗唔想理你
你咪中晒毒,覺得小朋友需要呢d 又嘈又閃又大聲嘅 先叫做娛樂囉
仲好講
洗晒腦喇

如果唔係,外國就唔會提倡幼稚園用淺色傢私啦

我目的推上熱門,呢度回覆99.9%都無小朋友
你哋反駁都唔到題

我講你又唔認同,咪由佢,到你有小朋友就明我講咩

外國好似你講先?
你有冇20歲?我哋討論完全唔係same pace

完結對話,唔該
睇死樓主細個嗰陣冇童年,要下一代一齊承受,呢啲家長真係好撚嘔心
你條友根本唔適合做人父母 你依啲人淨係識將所有嘢歸咎於其他身上 成個巨嬰咁 你先係立心不良嗰個 生個仔出嚟遺害下一代
大撚把呢啲閪家長
我覺得依間嘢變晒質,9成都係推幣機
想佢多啲真係小朋友玩嘅機,一係就直接轉做老人場
樓豬真係勁垃圾
冇小朋友=唔會明父母角度
咁人哋讀心理學係咪等於廢科
因為人人都唔會做到其他人 所以唔會明佢哋?
依家似係你唔識企喺人哋角度諗
無論小朋友定還是商家佬
總之係得你係企喺你角度 你係啱撚晒?
不如諗下個宇宙係咪圍住你轉先
最開頭叫你睇你收幾多負皮
就係話你知其實你唔係啱撚晒
同時個宇宙都唔係圍住你轉

小朋友角度係幾十年前咁點解就係out晒
好多小朋友都係想去玩
只係唔同年代想玩嘅嘢未必一樣姐
其實你有冇童年㗎弱智家長

冒險樂園呢啲純粹一間玩樂中心
冇宣揚過任何message都叫洗人腦
咁教會呢啲叫乜嘢
你剩係識要啲細路24/7咁讀書
會唔會係你呢頂痴線家長洗人腦多啲呢

你下面個例子我完全唔明你想表達啲乜
只不過係個細路仔中意睇YouTube
咁有咩問題???
你想佢自律,會做完要做嘅嘢先好睇
咁係你作為家長嘅責任
唔通你要賴YouTub洗鳩你小朋友腦
定要賴埋steve jobs整smart phone呢?

咁多嘢賴
唯一證明到嘅係你作為家長有幾咁垃圾
完全冇能力教育自己個小朋友
剩係識婑過於人
好好反省下啦廢柴
你有冇20歲?我哋討論完全唔係same pace

你又無小朋友,講咁多做咩,我一句都無睇 sorry

完結對話,唔該
使唔使你評價?你幾歲,25有冇,3萬蚊有冇
如果冇,就諗下點解我咁話你
又無point
樓主,唔開喺果度唔通開喺和合石咩
十卜
屌你老母,o係度講有咩用?直接去冒險樂園屌鳩d外國勢力啦,一係報東張,想睇下你條柒頭乜鳩野樣,你d錯撚曬既價值觀仲學人生仔,全世界開鋪要就你個臭閪教仔咩?唔識教仔關人撚事,你全家快啲趁地冧啦
你生個仔出來己經係賭佢人生美滿健健康康啦
做生意味又係那賭博
賭博本身唔係問題 你睇你既自控能力
而你個仔既自控能力係味應該由你去教?
租鋪係唔會知附近有咩鋪。
再者你有諗過冒險樂園係租左先?補習鋪在後?如果你社會責任論係成立,咁樣冇其他鋪之前係咪一直都唔租得?你既典型短視好大機會影響到你嘅下一代嘅身心發展,建議你做返個文明人,唔識唔緊要唔洗叫人死全家,低調學習啦。
俾namco打咗咁耐都不思進取
好可憐,睇到我個post就咁大反應
租鋪係唔會知附近有咩鋪。

你大學畢業未? 未
有冇小朋友? 無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞