冒險樂園真係好陰質!死全家唔該晒!

359 回覆
121 Like 2930 Dislike
真心研究 係咪去驅風年紀
先會講得出陰質呢個字
點解你個焦點係「比得起錢」,你覺得係錢問題?
佢開一個充滿小童學習嘅地方,如果你係家長,真係覺得無問題?
你會唔會話你管教得幾好,你擺你13歲女入老蘭?
個情況就係商家而家唔理影響兒童學習,開佢哋對面,誘惑佢哋
你咪中晒毒,覺得小朋友需要呢d 又嘈又閃又大聲嘅 先叫做娛樂囉
仲好講
洗晒腦喇

如果唔係,外國就唔會提倡幼稚園用淺色傢私啦

我目的推上熱門,呢度回覆99.9%都無小朋友
你哋反駁都唔到題

我講你又唔認同,咪由佢,到你有小朋友就明我講咩
其實你老母生你嗰時,都係賭緊會唔會生到個正常出嚟…….點知賭輸咗,所以話賭博幾咁害人不淺呢
你真係九唔撚搭八
冒險樂園開喺啲乜鳩補習,幼稚園鋪對面有乜問題
人哋考慮嘅位就係多小朋友 咁咪多人來玩
唔代表就係叫你日日荒廢學業走去玩
呢啲係睇你識唔撚識教細路 關人撚事咩on9

你話聽人講好多小朋友上堂都要扭入去
好心你啲傻鳩家長諗嘢唔好咁撚短視啦
你睇到嘅剩係”可能”令啲小朋友顧住玩唔讀書
個可能性有幾細你自己用個屎眼諗下都知啦
然而你又唔會諗到
有幾多個小朋友係自願性咁想學呢啲嘢?
如果有間冒險樂園比佢返學前扭入去行個圈
其實都算係比左個小小嘅動力佢哋讀書
我唔知你細個果陣係點啦
但係讀書一定唔係一年365日每日24小時都讀囉
每年幾多個𡃁仔讀書壓力大到自殺
呢啲自己留意下啦

掉彩虹=宣揚賭博
呀終生搞拳賽係咪=宣揚暴力?
啲女人着瑜珈褲出街行=宣揚色情?
你投訴埋佢哋囉傻鳩

借錢公司開喺麻雀館隔離係方便人借錢
呢個係人哋做生意嘅手法
你話人哋陰質 唔開就冇人借錢冇人賭
掉轉返 冇人賭冇人借錢仲有冇呢啲行業存在?
你話商家佬陰質 呢啲人一樣陰質 各取所需姐
換言之
如果你小朋友會因為間冒險樂園而有賭癮
甚或荒廢左學業
係呀間冒險樂園存在喺果度 有責任
但係你小朋友入去 仲大責任
你呢件垃圾家長咁小事都教唔好
搞到小朋友因掉彩虹染上賭癮
你簡直死不足惜添啦撚樣
典型自己唔撚想教唔撚識教,將責任賴落社會度嘅仆街家長
有幾低智先覺得老蘭同冒險樂園有可比性 依家你個女入冒險樂園係咪會比人落藥執屍 同埋你話擺13歲女入老蘭已經證明你邏輯有問題 誘惑係被動 擺係主動 定係你會主動擺你個女入冒險樂園 所有商舖都有佢嘅需求有人需要娛樂 咪有冒險樂園滿足人嘅娛樂嘅慾望 人人都要面對誘惑 依個咪一個好機會比你教你個女點控制慾望 依個世界唔會圍住你轉㗎 好媽媽
撚下d人玩濕鸠彩虹
唔知你點得出外國個結論
定係你睇fb一兩個親戚講完你又跟風
啲傢俬只係唔想有adhd嘅小朋友專注唔到
同娛樂一啲關係都冇

人地外國由細玩到大
放學唔係去冒險樂園就係返自己或者朋友屋企打機
小學寫到字計到數就算
其餘學校時間都係玩多
係香港大陸呢啲地方先大條道理咁剝削童年

連登大把人外國住/長大
唔好成日話俾人知自己幾無知
教個小朋友點控制慾望,都要睇個小朋友幾多歲,唔通0歲都教到?
同樣推論,真係1歲未懂事,俾你d燈光騷擾點計?
你咁講就兒童唔使保護啦,全部家教問題,家教就保護到晒佢?

你無小朋友就收皮啦
你講咁長咁大堆野,你有冇小朋友呀?

無呀麻?

就收皮啦
又唔駁我呢段,駁唔到就剩係識攻擊我
連登大把人外國住

做乜撚野啫你,9唔搭8,你睇下你自己講咩

無撚啦啦講咩外國,又覺得自己威?定用人地case踩我?
on99

啲傢俬係直頭唔想全部小朋友專注唔到呀,減少刺激呀,你有冇小朋友?無就收皮
宜家冒記越做越大喎
個個新場都有冒記
你係小兒科醫生?
有冇小朋友都知你講嘅全部都係錯誤知識
你唔需要可以轉去其他地方上堂 人地冇責任要就你開係邊個地方
仲要係佢自己講外國先
就算係踩佢都係咎由自取
我係冇小朋友
但係呢個post入面人人都做過小朋友
要答你果啲問題根本任何一個有common sense嘅人都做到 唔需要係家長
仲有唔好睇到自己咁大
大把弱智都做人老豆老母 好似你咁
呢次個媽咪啱喎
廢老mode
講唔過人叫人收皮

好好奇其實你有冇認真諗過點解咁多人話你
我路過
真心唔明點解人地揀靚位做生意點解就要死全家
我係冒險樂園我都揀啲啲位賺錢
做生意唔通要蝕錢
香港人做嘢一直都係利益最大化
佢有佢道理
又冇做乜傷天害理嘅事
賺錢姐
你話佢做生意做到偷呃拐騙犯法就話要公審啫
我一定撐你

睇咗幾個你覆人嘅留言
感覺你係
世界要圍住你轉
人地乜都錯 自己乜都啱果堆人
會唔會檢討下自己先?
教小朋友唔係父母責任?
佢有冇強制拉你小朋友入去?
定係小朋友自己扭/衝入去?
佢冇限制你小朋友自由,你小朋友可以選擇唔入去
你可以解釋俾佢聽點解唔應該入去
或者幾時先可以/應該入去
控制唔到自己小朋友係父母嘅問題
父母係要搵辦法解決而唔係一味話人啲度唔啱果度唔啱
怨天怨地怨人但唔檢討下自己

總結
成件事倒轉咗嚟講

如果真係咁口嚮
不如試下自己阻止佢地係果度做生意?
你有證有據有合理理由咪搞大佢囉
主要係你宜家想搞大佢而冇人撐你
佢合情合理合法喎
你擺上嚟都要合理先有人撐架

P.S. 希望你小朋友心理健康長大
樓主切咗未
我覺得無問題 會唔會係得你覺得有問題?
會唔會你就係個個問題
你死返去個媽媽王國到自己圍爐啦
垃圾家長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞