Uber Taxi司機收附加費,唔俾就cut你單

277 回覆
1618 Like 16 Dislike

以前成日call
不過而家轉左Uber taxi 了
唔想找錢
好煩
當年窮隧10蚊東隧15點收多
西隧都係收15回程 但吉過都係要比70 冇得平
你最多話佢收15但行窮隧返10蚊袋你5蚊
呢啲擺明自己出假order等到+分嗰陣呃分
sorry真心咗
人哋無憎的士佬喎
佢俾人趕落車
巴打平時一定覺得自己係辯論大師
駁嘴死毒撚+kam撚
係囉,日日冇生意仲咁多人出黎揸
一定係做義工服務市民
照開照要求
比完Ban完Account又冇成本
驚乜
係你啲酸醙味窮撚先覺得人地寶馬山都要曬
吓 你試下免費比十幾蚊我
正路依啲「十幾蚊」我叫Uber 嗰陣已經收左
比人搶錢仲要話十幾蚊唔差嗰少少 香港人奴性有冇咁重
當你身處港島,你就係九龍車
當你身處九龍,你就係港島車
你有你投訴,佢有佢取消,大家開心就
唔關Uber 事
佢收現金都係咁
過海 唔車 隧道有結界 唔過得
只係上車問你去邊 唔過海 佢連落錶動作都冇
岩啊~
十幾蚊我當TIPS 俾佢好地地, 冇啦啦俾佢老屈我一定唔俾囉,
你今次俾佢, 下次條DC9又照收, 整整吓就變慣例
完全唔明點解有人可以屌返樓主
無可否認呢個dc9係仆街
見到過海單就強行收回程隧道費
Uber過海一向都只收單程
做得Uber就應該硬食

我自己做Uber就會set左唔過海
防止Uber派過海單俾我
只做街客or正價order過海

有次Uber接左單大角咀去旺角
咁無乜嘢都係照做
但個客上車後先話加站,問我之後去銅鑼灣得唔得
咁我就話本身set左唔過海system先派呢張單俾我,如果你依家想過海,到旺角要另外起錶當街截咁計
個客問咁係咪要收雙程隧道費?
我話係,咁我唔去個客都無乜嘢
最後佢都落車call過第2架
各位早晨,我係事主,
首先係向DC9問候,我屌你老母!
另外亦感謝樓主幫手轉載。
大家有咩疑問或者懷疑,我一一回覆
正常去到邊做到邊
去附近潛在有客既地方
但有d港島車過左海真係唔識路
亦唔知邊度有客
咁佢地寧願俾25蚊吉車過返海
或者排過海的士站
我住長沙灣,寶馬山返工。睇多次
UBER覆左你未
5蚊其實係補貼東西隧過返紅隧既氣錢
其實都無乜點袋
點解個錶係80蚊,我都唔知,我一上車就係咁。我住長沙灣幸福商場附近,喺幸福邨門口上車,而大家留意圖中係幸福商場對開位置,我上車後架的士係一米都沒有移動過。所以不存在看圖作故仔一說。大家多疑了。

你d邏輯等於同人地講「殺左人無俾人拉又判唔到有罪邊叫犯法」
你係咪佳仔真人?
覆咗d 19 template
仲要即刻close case唔比我再講嘢

咁大聲話人知你低能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞