Uber Taxi司機收附加費,唔俾就cut你單

277 回覆
1618 Like 16 Dislike
好似 Uber 成日有加乘時間唔做就on9 啦
你答返佢,的士要按錶收費,佢唔按係咪都拉得
小學雞到都費撚事覆佢
但問題係你UBER開口叫人比現金附加費喎
依樣野,仲唔係特登入去做衰UBER個朵,等人去截返街車?
條友出晒名引戰狗嚟,唔使認真
真, 以前窮隧仲要長期塞
弱智先搭uber. 只會喺無的士情況下先call
講件事出黎話比人知你玻璃心?
投訴機制對dc9無用

Uber最多比小啲單佢
佢又咪可以有街客唔靠Uber
佢仲有其他平台 咩fly taxi 個啲
條Kevin Yu出名垃圾狗嚟
開網台係度吠就以為自己好撚有計

去左英國又敗走
依家係度寸的士佬

笑死人
請問樓上你所講嘅幾樣嘢,
有邊一樣嘢係同條濕鳩的士佬有任何關係?
收皮啦,撚樣,屌你老母
連登好撚多dc9
可能喺港島唔識路,排緊過海的士站返去做佢嘅九龍車囉。排隊又悶又無客咪上連登鳩噏
白牌車還白牌車,而家講緊的士

你咪自己同 Uber 公司講囉,的士司機嘅客人係 Uber 公司,人哋間公司係以包車形式租你架車,去邊度裝咩人使唔使過海收唔收回程係你同 Uber公司之間嘅協定

佢收乘客收幾錢都唔關你事,你同個乘客冇瓜葛㗎,就好似你同車主租車一樣,你交完車租,你個車主都唔可以私下向你啲乘客收錢一樣

人地有成個法律團隊睇過晒法例知道點玩,你咪試吓告佢哋囉
白你老母
狗你老母
狗你老母
西你老母
uber9
狗你老母
事件更新

本人於4月24日下午接獲 Uber 電郵回覆,表示得悉事件並向本人提供用作補償的100元「Credit」。同時亦要求我在社交媒體移除相關司機(余子富)資料。

本人已回覆我並不重視該100元的所謂補償。我亦認為Uber 無權干涉本人言論自由。再者,的士司機證為公開展示的資料,用以保障消費者。本人因而亦拒絕應Uber要求移除社交貼文。

輕力一推
九港二像性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞