乃木坂46討論區#540:35thSGアンダーライブ 6月7日 ~ 9日

759 回覆
4 Like 4 Dislike
我第二段就係話唔覺得好累係可以行reset呢條路既理由 所以呢個assumption對我嚟講唔成立
不過anyways是但啦
大家都係萎縮中既日本偶像圈既飯 唔駛分那麼細
Btw巴打本身係晌?櫻?
隔3年一早比人del哂啦
要搵咪自己去有可能留底既地方搵
日子都比埋你都仲要伸手
咪就係因為中間某d回應冇佐 令你覺得我地講緊因為好累而行reset囉
所以我咪直接skip太長既解釋
直接當比個新case你 假設依加有人行reset條路 (唔係因為累)
明唔明?
咁對於依個新case
就問緊 "中西由day1入職開始之後 佢做咗咩得罪fans"
搭單姐 依加想問既人又唔係我
google完冇就算
咁我改吓我個句
唔覺得任何野係可以行reset呢條路既理由 尤其佢唔係拍拖個啲咁簡單
做乜又激戰?
你改依句咪即係我一開始講緊既prefer reset定清算囉
而你咁講咪即係轉個講法黎揀清算囉
咁其實已經唔關你事啦 因為人地問緊reset情況下既野
明嗎?
巴打好野
我同其他巴打既立場從來都好清晰 經過全日既討論亦都解釋得好清楚
而我亦已經係其他回復解釋咗俾京巴打可以以咩角度approach呢壇野
我哋唔需要你係件事上面僭建呢啲冇意思 為嘈而嘈既假設 二選一 根本浪費時間
明嗎
唔想再同你係你自己既邏輯怪圈入面兜圈了 bye
因為隻閪
咪一早講佐冇人阻你清算鞭屍
亦同時
劈ching自己講佐'因為唱得而推佢既咁冇乜所謂'

你解釋佐d咩角度比京巴聽啫 咪清算前提下既角度囉
"清算唔清算 追究唔追究" 比你講到變佐僭建
按你個講法 直頭唔撚比人揀唔清算
都唔緊要 所以我亦一早講佐唔會阻你清算
咁再黎
人地問緊reset唔清算情況下既野 已經唔關你事
你唔洗浪費時間入黎解釋點解你要清算
你個邏輯圈已經同我地講緊既野9唔搭8
明未? 早抖
我到底睇緊啲咩
使唔使搵得咁齊
依d ching先係野架麻 帶link上黎同人分享
anyway 你post佐9條link 我9條睇哂
原諒我用google translate咁睇 理解錯唔好太介意

全部都係講緊入職前讀緊書既事
籠統d講就影相賺錢黎交學費之類
跟住 純post twi扮先知知道下個人來自千葉咁之類
有篇文講入酒店影相然後借d易咸濕中西 不過比中西reject後個男人淆走佐
有篇文講賣底褲條twi流既 類似搵間女人鋪買條底po上黎撚9你
唔知係咪我眼大睇過龍 見唔到口臭踩前輩
中間d twi 大概講緊有影相既事發生
下面幾條link純粹係賣相網賣中西d相咁解
有條link直頭係分析完d post後撐中西

d灰色地帶其實就討論唔到
再講
睇完9條link都係唔清楚 "中西由day1入職開始之後 佢做咗咩得罪fans"
出道前比純爆響口 你最多話中西信錯人 早知唔撚同佢講咁多
D料都係出道前 又咁多灰色地帶 真係傾唔到

更何況依加想知既係入職後做錯乜
主要睇晌,推卒業所以過黎睇下表姐

睇到 ? 睇唔到 ?
現在我們都要向前看
大家不要再糾纏中西既過去
面對日向坂滲透,
Buddies 密集的攻擊,
乃粉巴打們已疲於奔命
5期我一點都不懂,你們是專家,
希望大家互相體諒吧

又咁講,大部分囡囡都發明星夢
佢入團前串鳩乃,都睇得出佢唔係鍾意乃
咪報名當買六合彩,點知肥秋奶到雪雪聲
營運又要唔理炎上,不顧一切硬棒
將心比己,我諗佢自己都好無奈
日向坂?顧掂自己先
本來唔想加入討論,因為呢個問題由始至終都只係"鐘意/唔鐘意"、"想/唔想"嘅個人主觀問題,冇咩值得討論,不過見你入嚟吠兩句我又不妨講吓我點諗 -

之前我都有講過 - 我從Day 1就開始就唔鐘意、亦覺得好唔應該放中西入嚟乃,係因為任何事情都有一個"接受程度"。在我嚟講,我接受唔到一個已經建立咗成十年有多、俾人感覺係"優質、高層次"嘅大眾女團,由一個個底花成咁嘅外人嚟整到花哂,呢樣嘢,根本就唔關"入團前/後"嘅問題 - 而係兩樣我都接受唔到

就算係日本本身,不論你現役、前任都好,好似做AV女優、風俗娘之類職業嘅人,就算上番組都唔可以喺黃金時間出鏡,就算出到鏡,都唔可以好堂而潢之咁喺鏡頭前講番你係"現/前AV女優/風俗娘",甚至連節目番組表都唔可以堂堂正正咁出番你自己個名(e.g. 東電做緊嘅"月ともぐら",全現役AV女優演出,但只可以喺成半夜3、4點播,番組表除咗主持外就再冇出過佢地個名),點解會咁?咪就係因為人地都係接受唔到呢種職業咯。當然,你夠可以話人地飯島愛、ROLAND嗰啲夠上到啦?係嘅 - 到你去到人地神枱級嗰陣時再講啦,你而家有資格咩?

而家成件事就係 - 營運從5期開始就冇好好做"盡職審查"(連以往好有效嘅"SR審查"都慳番唔做),就算到後來真係查到佢個底係花到咁,都基於想搵個mb叫做有地方可以"突出"到個團而"造王"想顯示自己捧人有幾掂幾叻(岡本都係同一道理),先攪到而家咁難睇咁核突

營運可能覺得,既然一舊屎都可以餵到你部份啲飯津津有味,咁下次係咪餵埋尿、餵埋昆蟲曱甴你都照食可也?做人做到咁冇要求,咁大把地下團滿足到你啦,何必要攪到一個已經經營有道、有品牌、已經建立咗一個大家都認同嘅大眾女團?係咪之後真係放咋AV女優、風俗娘入嚟團都完全冇問題 - 就算佢係前任都好?所以自從出咗5期之後,我到而家都冇買過個團團體嘅任何一樣嘢(CD、團週邊等等)就係唔想俾錯誤訊息營運以為"我已經接受咗" - 就算你出面部份啲飯已經食屎食到上腦都好
小吉啲表情包多到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞