「救生艇」計劃港人申請PR獲批無期 子女或被逼輟學 今赴渥太華請願

173 回覆
127 Like 14 Dislike
BNO好快就知
ILR唔係自動有
啲人唔啱時間申請
應該總會有人奶嘢
明明黃絲話全世界都支持佢地架wor
咩幾年後就變曬condom
但上面唔係話最多中國人咁做?
呢啲關港人申請pr唔大關係喎
邊有咁大隻蛤乸隨街跳,幾皮嘢就可以移民?
用下你個傻闣腦消化完先回啦
你係香港唔係做緊14億天龍人臭G?
班「香港人」走去睇完啲中國agent咁教咪照做囉
當年2022/23年嗰時仲成班人一齊好叻豬咁周圍教人㗎
因為移民加拿大嘅中文資料唔多
台灣嘅agent都好少/偏後生唔係家庭
香港多數都係回流/ stream C

所以2021-2022嗰段時間有好多香港人走去睇中國agent嘅資料
有班連用字都跟撚埋支那,乜7「大齡」/ 材料…etc
係之後多咗女工同墨魚仔嘅教學,班人先冇再睇
走呢啲灰色地帶本身都預左有風險
好心就唔好為左慳個75蚊去做啲咁嘅嘢啦
明明自己衰先就怨政府改政策
好彩轉場英國
笑撚死,你話係就係咩
點都好過支犭要申請難民
UK效率都叫高!?
咁我直頭想像唔到加拿大衰到咩地步
咁你地覺得咁差,返晒香港未啊?
自己叫人唔好嚟同你地爭係咪啊
淨係owp都要2-3個月先批,你睇下bno visa依家兩個星期就批到,已經好高效率,加拿大政府做嘢真是鳩架
有時真係唔好乜柒都賴班中國agent,人地啲客拎學生簽移民返part time 返到隨時冇返學,佢地鬼估到香港班收成期仆街會調返轉一粒鐘工都唔走去返咩
我估佢owp 批三年
跟住1年pr
係預你有兩年buffer
點知咁難搵工加政府效率慢
道友多班左膠信徒最憎既就係asian,因為asian既存在就係佢地嗰套race theory既反例(minority=弱勢,要白人幫手融入,但asian有讀書優勢+有自己群體唔融入)

出年仲要選舉年,近年去嗰班自己睇路
都係同香港冇得比 慢到嘔泡
加拿大政府仲話香港申請者已經有特權 優先批核
都慢到嘔
仲話優先處理香港人申請
香港人點解咁堪坷
左膠不嬲最憎低調努力既人,佢地做既野同無產階級批鬥教師,知識份子,地主,有錢人無分別

另外左膠亦最鐘意所有傳統必反,佢地口講平權但實際純粹係搞破四舊。

Asian勤力讀書成績好,佢地咪迫d名牌大學提高Asian收生分數(黑人相反)
佢地見亞洲game囡靚就話物化,其實背後就係憎亞洲人會努力維持體態

左派個共產主義理念一直無變,不過係經濟上既共產主義已經被證明失敗無人撐,咪轉向其他範疇度搞
其實可能一早已經有你唔知,bno 好似會計之前其他visa ,除咗學生visa,第一批bno visa 如果之前一早因為其他Visa 喺英國做嘢,應該已經可以apply ILR ,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞