Rimworld新DLC Anomaly 12/4發售 賣人皮同器官都未夠 捉去變異型變喪屍守家

179 回覆
25 Like 2 Dislike
要有人仔發現地下有肉塊,研究完再check 先有用
覺得人仔有可能中招就唔好俾佢做醫生 廚師 瞓雙人床
如果買左dlc
原本個save仲可唔可以連dlc繼續玩
可以

ideology會assign一個預設文化要開dev mode先可以改
Royalty大地圖會少帝國據點,Biotech會冇變種人勢力,不過mod vanilla expanded framework好似可以加返
姐係話發現得都太遲
另外d 異邪怪係咪怕火
岩岩用火槍燒到d 奇美拉埋唔到身
更新前用火可以控到隻幽魂,依家唔得

不過用火令到啲怪亂走嗰一下會無視人仔,用一格多於一隻擁埋去會迫走啲怪,如果用堵門戰術啲怪會彈到堵門人仔身後防線收皮

簡單講,Biotech隻噴火機械人依然係垃圾
等RJW更新後開個新save算
新DLC決戰完我揀關閉石碑冇晒異常襲擊
之後用儀式召喚次次都係蹣跚怪
分別只係幾隻鳩遊、百幾隻鳩遊、百幾隻破牆
想捉啲怪嚟產鐵都冇
Btw 尋日RJW有正式版
有個石塊會COPY你D人仔
COPY完有可能100% OR 有副作用
而家我個人仔副作用係心肺腎會慢慢衰竭
而家換左心 , 但肺同腎點換 , 見唔到有仿生肺腎
之前試過養動物 養咗千幾隻雞 千幾隻火雞 幾百隻山羊
最後係lag到玩唔到
原版開始玩到有啲悶
係時候買dlc
我之前試過有龍卷風經過 但我本身未TRIGGER班友
然後到我想開既時候入面已經屍橫遍野
活摘器官
買啦,新個dlc 好正
會無啦啦有隻隱形怪催眠你d 人仔
要殺左佢人仔先會醒
然後聽住恐怖bgm 玩好有feel
慢慢補晒四隻
原版差少少爆機
爆左再買dlc

呢兩個撚樣
開左星艦之後黎攻擊
成班人死剩兩個
俾我困左係房無哂武器就餓死
好波

終於爆機
恭喜
你已經唔再係呢個蠻荒世界嘅受害者
可以調返轉做加害嗰個
準備買dlc
又幾快喎
前排連冬天都過唔到
摸熟左玩法就ok
確保糧食>儲資源/研究/整武器/整甲
第一次認真玩已經好順就玩去到基礎星際航行
再研究好似就得返逃生ending
感覺太快, 啱啱先開始玩其他野, 未想完住

有冇咩其他結局有啲挑戰?
定開始加mod玩
我剩係加左啲support用既mod
岩岩買左皇權dlc
開左新save 一條友開局 蘭迪普通
終於加wall light
其實rimfridge都應該拼埋入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞