Rimworld新DLC Anomaly 12/4發售 賣人皮同器官都未夠 捉去變異型變喪屍守家

163 回覆
24 Like 2 Dislike
好多人因為咁全軍覆沒或者逼住開cheat
唔出唔得
未有高手大佬度到點有效處理

證明the thing嘅劇情係幾恐怖
仆街我都中左招, 啱啱有灰肉出現左,
但係未有資源去慢慢check
重有冇得救
救條鐵
啲怪仲係屋企行黎行去, 死淨一個人仔乜都做唔到,
呢輪我無廚過野食基本上食營養膏, 無野食可以帶去旅行
即係走佬都無得走
純粹想玩farming game建唔建議呢隻dlc?
(玩開最易果兩個level)
我都係玩最易個兩個
個dlc夠多新event 我覺得都ok
新DLC主要係機制上撚玩家多啲挑戰
起基地養人仔嚟講冇上兩集咁多花臣
係做吓死靈法師用喪屍 骨頭守家
同埋原版或舊DLC以前要好煩先做到嘅嘢,今集喺屋企屈異常科技就做到,倒如返老還童、狂暴槍、隱身、醫傷痕、吸人仔知識
RimWorld世界變得再唔人道啲
我其實係當變態sims咁玩
好似啱我口味
個隱形異常難打到痴線
走得勁快,用開嘅食屍鬼完全追唔到
要追住佢係咁用火槍噴,打一次差唔多燒光成個基地
自推
自從有咗DLC之後嗰啲普通嘅人類襲擊已經冇威脅可言
室內喪屍粉塵加毒氣,對面打極都打唔完,想放火就等住焗熟自己
Killbox已成歷史
LM
正 , 又要拎返出黎玩
但次次再玩都玩唔到最後
希望今次玩到
見特價想買
但睇片見開一場都要set勁多嘢
學習成本極高
前幾日買左好難玩
玩到岩岩開地熱發電
之後旅團帶左條友返去
一場大火燒哂所有野
5條友死剩2個
係咪好有趣呢
真係幾好玩
不過玩左陣好似無咩目標
不停研究+保住糧食
人仔得3個好似做唔到其他野
又係衰火災
電線爆炸搞到燒死兩個
牆已經轉左石牆
但係仲用緊木地板係唔係關事
鐵制同木都係會燒著
過唔到第一個冬天
隻驚可以玩好耐嘅地方就係準備幾多都有嘢出乎你意料
之前咩都起搞到唔夠糧食
咩都唔做慢慢玩反而啲人仔心情正常又夠糧食

終於爆咗DLC
打5場夠晒簡單直接,滿足晒想戰你娘親嘅玩家

成隻DLC最恐怖竟然係蹣跚者,佢哋攻擊力低但啲破牆係冇路可足
部落生番嚟60嗰陣幾個蹣跚者可以有百幾個,一出就4 5個位破牆
終極決戰係兩種怪物混編,有一半可以用陷阱房處理反而易打咗
基地財富越高小人心情就會越差
要俾更多娛樂同upgrade間房
但財富增加同時襲擊又越勁,起防禦工事換勁武器又會升財富
原版最快結局係唔係衝生存食品包
之後去個任務座標坐飛船走人
咁兩個人仔做研究一個人仔做農夫咪得
利申:而家咁樣玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞