日元突破152創新低,再咁落去會唔會滅國......

771 回覆
200 Like 31 Dislike
木工我唔識
耕田呢自己有地先得
鄉下地方你唔識人,例如邊個個老公/長輩擔保
有錢都唔會有人租俾你
係貴呀
但有幾多香港人真係月月清完全儲唔到錢
你放大假幾多香港人出去外國玩

日本份糧有幾多人可以afford 到好似香港人咁周圍玩
耕田都唔係咁易
因為你要應付ja 農協呢個組織
Creampie日本妹放題指日可待
諗起牆國句嘢
艾呀,梅事的啦,疣沒什麼大不了,蝨不是你,尖怪不怪,中獎幾率為淋,打個皰而已嘛!
之前睇食彩之國
有個後生仔賣哂啲家當去農村買地種嘢
種撚咗幾年做好多實驗先種到啲啱心水嘅農作物
日本人咁高要求咩都追求完美我唔覺得有香港人可以日曬雨淋仲要幾年都無收入都堅持到

但係你話一細塊地有間屋仔自給自足咁,應該唔難嘅
不過水電醫療呢啲都係錢,起碼要有架車出入啦,所以都唔可以咩收入都無然後過隱世生活
加爆息之後破產
全球一齊還
佢打唔打都行緊
屌對0.06大手入咗400,000yen
點估到帳面都可以輸成4000銀
咁計都唔夠架
一爆就好似當年似曾相識嘅泡沫爆破咁
因為近日本
因為覺得呢句嘢岩嘅人都係社會實驗嘅樣本
救埋日本人,要放喺神社參拜
威脅美國如果唔減息就投靠中國
因為日本特殊出生率個定義同其他國家唔同
日本男性同外國配偶出生子女會計埋入分子
但分母只計算日本女性, 唔包括外國配偶

所以點解日本出生率睇落去好似高d
渣幾球港紙去日本退休我唔覺有咩問題
你想講喺日本打工咋話
食彩之國好好睇
個後生仔本身做拉面走去淡路種洋蔥
債務/GDP
日本250%
美國120%
佢一加息點還
個政府咩都唔做正係將d稅拎去還息?
做開城市人要喺農村過啲咁嘅生活
你問一百個人都未必有一個肯
JK 中出
Won都貶到好誇張
美國軍力科技支撐起成個國家
有軟硬實力,舉債條件已經好唔同

地理上
日本本身係個地震區域立國,
政治上
未計某啲國家對日本嗰種競爭心 同埋 釣魚臺

無得蚊同牛比
美元維唔維持到個價值係睇回報,唔係睇軍力科技,係嘅話Bretton Woods system 都唔使瓦解
利息支出係代表限制佢加息嘅速度,唔代表唔可以加,同埋還息唔係用稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞