[黃VIU][TVN]背著善宰跑 邊佑錫、金惠奫 主演

1001 回覆
38 Like 7 Dislike
我諗我睇咗第一二集至少四次

tving第一

如果可以喺Netflix播就好,就可以再多啲人睇 冇睇過依套嘅人真係Miss咗
1-2集完整睇咗兩次,片段無限loop
星期六日準備完整睇多次3-4集

笑死 呢套劇真係一鍾意就會極沉迷
套劇有毒,男女主有罪
https://x.com/wooseokfiles/status/1781568276264599985?s=46

https://x.com/sarang_hye_yoon/status/1781584165655507453?s=46

對小率來說善宰是:我的全部
對善宰來說小率是:獨一無二的,我的所有

同埋男主話其中一個觀看點係成人愛情
第四集一開頭又真係比左個特寫落善宰手攞住嘅錶
大膽估 率本身車禍死左 嗰陣善宰喺咁穿越返去(所以率依家隻錶用剩三次機會)
終於成功救返率 但反而見到佢咁痛苦而內疚

同一批相可以不斷翻炒
但如果係穿越神器,善宰點會放出嚟比任率拍賣到?
祖藍套新戲真係唔錯 有feel
上次差唔多類形既走進你的時間都冇呢套甘正
唔通善宰係特登賣錶俾小率等佢可以穿越返去救佢 閉環互相救對方

越認真諗嗰plot越頭痛
我反而係諗,會唔會係count緊善宰救任率嘅次數=之後任率可以穿越嘅次數

但原本時間軸裏應該只救過兩次;任率穿越後又救多兩次
網上啲人都話因為係善宰救咗小率三次所以女主可以穿越三次。 我諗下一次可能真係小率撞到嗰殺人犯
anyway好期待之後劇情 雖然宜家得4集但好似講咗好多嘢咁,好豐富
係,既期待又害怕受傷害套劇有16集,而家節奏咁快,有啲擔心之後後勁不繼,會拖;又或者要搞到穿越嘅橋同緝兇懸疑部分太複雜、太多,咁會失咗焦,無咁好睇

呢套劇真係近來少有會令人期待,同會不斷翻睇,之後點都無所謂啦,只要happy end就得
其實都驚後面會拖,因為仲有12集
不過呢套係女神降臨個編劇
我覺得應該ok既
同埋路透左好多相,係happy end
可以放心睇
希望編劇生性

但有路透到happy end?
我唔怕劇透架四重加密吧!
上X搵就有
我都冇再睇戲透
咁樣睇大結局可能驚喜d
好吧
琴晚一口氣睇曬4集
依家覺得好撚孤獨寂寞
大癲勁好睇 OST都聽埋
開始狂loop ig 欲罷不能
但節奏太快好驚爛尾

呢幾日係咁loop OST同啲BGM

我唔駛咩神結局神反轉之類架
只求唔好爛中爛尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞