【年度最強港產片?】《九龍城寨之圍城》集中討論區

1001 回覆
114 Like 17 Dislike
佢幫林峯剃鬚嗰陣,個鏡頭閃一閃郭富城個樣。淨係暗示古天樂根本知
巴打睇得唔仔細, 古天樂一開始都唔知, 林峯係咁岩做左佢條靚, 係食完飯之後十二少打比劉俊謙先知

伍允龍其實個造型幾好睇, 但成日鳩笑太假唔真實
佢幫林峯剃鬚嗰陣,個鏡頭閃一閃郭富城個樣。即係暗示古天樂根本知
果個shot唔係咁嘅意思
果陣佢未知
可能你岩 都可以解釋做只係佢回憶起以前係個度幫郭富城剃鬚 講返段恩怨唔係咁分明
因為如果佢一開始就知 唔會咁樣對佢 好多野都準備得更好 更加好似你咁講唔會叫食飯

總之套戲交代資訊嘅方式好屎
唔係,佢食飯已經不斷望林,證明佢知。食完飯佢d馬先傾電話
你d解讀能力好差下
佢食飯已經不斷望林,證明佢知
痴撚線
果個shot純粹交代龍卷風原來同佢係fd
不過你鍾意啦
任賢齊第日仲質問佢點解食飯時唔講,古都冇反駁。因為佢有心隱瞞
佢食飯已經不斷望林,咁又點計呀望佢靚仔呀?
你中文dse 拎u?
唔係林峯一入城寨嗰段已經知,係後尾先知,但一定係同任賢齊食飯嘅時候已經知,因為佢喺房入邊不斷係咁望住林峯。剃鬚嗰度可能你都啱,只係暗示郭富城本身同佢係朋友,但套戲亦冇交代點解古天樂會知林峯係郭富城個仔。
日本真人化中伏好多時都係太跟原著造型搞到好尷
二次元嘅造型就由佢留係二次元啦
咁雷神同cap係咪要跟返漫畫著勒鳩緊身衣?
老實講都可以只係導演想預告比觀眾聽佢就係郭富城個仔 等一陣唔好太突然
古天樂只係估估下 望落去眼熟 老豆阿仔似樣 咁岩食飯又提到 唔撚係下化
因為你一開始問點解佢知都要叫佢黎 呢點如果係特登安排實在係on9
有冇睇過Superman
係林峯同郭富城準備個動作一樣
兩條友都係訓低咗又gut番起個頭,要古天樂㩒番佢落去
關乜撚中文事?
又一個地球圍自己轉嘅獨醒撚肥仔
總之自己一定啱,反對嘅(包括導演)係垃圾
套戲描寫配角嘅用心都冇動作同美術嘅1/100
唔睇番啲文都唔知喬靖夫原來係叉燒佬
所以用雙刀咁勁
四仔個咁sad嘅背景兩句對白當描寫左
十二少群戰戲份重,但存在感只係比係0嘅黃德斌多1分
7頭
大陸都有上架
尋日睇左
動作打鬥視覺上刺激
但對白好Kam
理解能力有問題囉,你DSE中文唔使考閱讀理解?
你好撚幼稚
截止今日 大陸已經有1億票房

嚟緊仲有五一黃金周再爆獲勁嘅上去
其他對手未上映咋
唔好咁樂觀住
堆大陸片一上 就會搶哂排片
優先場加預售4000萬咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞