CSG2賽事討論暨技術交流區 (82) 幾時先有大更新zzz

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
又DUST 2
第一,Dust2的回歸,極有可能是因為服役圖池內有某一張地圖需要大改動,暫時下架。 為了確保地圖池7張圖的數量,被迫選擇Dust2。 因為Dust2自2018年一來就沒有改動過什麼內容。

第二,今年還有托斯卡納和列車停車站,要說回歸major比賽,再怎麼也輪不到Dust2。 所以以RMR開始前三個月為界,在此之前沒有新地圖進比賽,那就表示Dust2會在上海major期間使用。 而在此之前如果新地圖替換Dust2,那麼就表示Dust2只是短暫充當救火員。

要知道開發人員如果認為某張地圖需要下架更新。 沙漠遺跡2是唯一可選的替代品。 它沒有太大的改動,意味著以往的大部分戰術可以繼續用,同時結構上沒有變動意味著現在的職業隊伍適應起來很快。 但這不代表它會長期回歸比賽。
終於有其中一個大更新 一路屌嘅嘢終於出
-overpass +d2返map pool
絕對支持
最撚僧overpass終於轉map pool
Vp而家張overpass都唔係top
Jame打dust2唔差 可以變main map
Cache無好似Anubis咁買走張map
Cbble佢地諗到點改再講 舊version佢地唔想出
講得最衡都係train
不過換左map pool短期內都唔再換
t1嚟講好似得vp會pick
關咩事
問題係換走overpass垂直圖又少左張
我覺得有ancient就唔洗要dust2
[ GAMEPLAY ]
Increased Zeus movement speed and adjusted the attack cone
Increased Zeus kill reward from $0 to $100 ($50 in Casual)
Increased CZ75-Auto kill reward from $100 to $300 ($150 in Casual)
Reduced XM1014 kill reward from $900 to $600 ($300 in Casual)

huge 小nerf xm
buff zeus同cz
有nuke有vertigo重唔夠?
原來zeus冇 kill reward
CSGO個陣我記得係有擊殺獎勵,到CS2又無左,然後出左電槍skin之後到依家先比返擊殺獎勵返黎
玩左好多年,我諗我用殺既人一隻手算得曬
最初係300 跟住nerf到100 再nerf到0同減movement speed
而家變返100同無減速
留返下次先啦, 反正比蒙狗炒2:0
屌賣唔切啲overpass souvenir package本身buff衝到32蚊
master piece double priced
Inferno係咪真改
40抽兩holo
好彩有一張係c9
T易玩左啦
overpass有咩問題
Dust2 呢個場 大家都冇乜優劣勢
感覺好易變做ban/pick 嘅decider
點樣叫真改點樣叫假改
打T單排地獄 要太多smoke 不停有lurk 極需要地圖控制
張圖太大 太多element 普遍玩家低FPS 基本上係大張過cbble
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞