有冇人睇左? 《破墓》劇情討論

389 回覆
48 Like 44 Dislike
嗰班盜墓者其實係烈士團,係拔鐵釘幫手改番國運
好彩問左你
唔係我以為佢地係衰人
覺得幾好睇 好有心思

唔係一味靠嚇既鬼片
到咗後面變咗鬼滅之刃
冇野做咪返去守住囉?
好似係幾個將軍加埋 佢冇話邊個
入場睇啦 唔會伏
呢家人就係佢哋呀爹賣國俾日本人先有錢
佢地唔俾人開棺
因為會見到日本軍服同冇整墓名以防俾人知道係邊個

而呀爹同佢個女本身諗住幫咗日本人
日本人一定會搵個好地方俾佢
點知其實俾日本狐狸昆咗 所以中段佢個女都話唔明點解日本人會咁對佢地

日本人方面就係想破壞韓國風水 所以用呀爹個棺去掩飾個口釘
有錢家唔想俾人知佢地係賣國賊 所以一定唔會搞個地方同搬走
同時佢地唔可以搵番韓國人幫手搵地方 風水師主角於是就話點解會埋係啲咁唔吉利既地方 話佢哋一定有野隱瞞

呀爹知道啲子孫好有錢但佢自己俾人昆咗埋係個咁嘅地方又冇人祭祖 所以好大怨氣 所以一出嚟就係咁食嘢
抗日鬼片
睇得多垃圾鬼佬片 成日以為有jump scare
最尾物理手撕日本「鬼」子
睇D預告片同廣告,我以為講傳統風俗有咩邪門心寒野,點知...
阿婆可以攔截日本鬼直線行去個孫度(只可以保護自己個孫)
但阻止唔到佢上天飛走

應該都有啲料,阿婆一出嚟日本鬼即刻屌哂鬼鬧佢八婆
珍,睇完真係慨歎香港點解拍唔返
個post好好笑
明明好多嘢已經拍埋出嚟或者對白都講埋
都可以咁多人話人無講呢樣唔提嗰樣
只可以講你諗住當 哭聲 黎睇你會失望
唔諗住當就正常驚悚片
on9 戲一套
韓狗咩質素呢個post表露無遺
掂少少歷史嘢馬上hang曬機
係屍殺列車就一定睇得明
利申:下女的誘惑重刷咗3次
我就係咁睇完嗰刻好失望
但之後諗返套戲其實唔差
等睇金高銀攞百想影后

兩師徒勁有CP感,之前韓網勁多fan edit
on9 cult 片 一套

仲吹到同哭聲 變鬼 睇齊

差好撚遠
我覺得呢部份唔係編得幾好
幾百年前已經煉妖,到幾百年後先用番,有啲隔硬嚟
如果將把妖劍陷入個二戰軍人度可能更合理
on9 cult 片 一套

仲吹到同哭聲 變身 睇齊

差好撚遠
人がおるのか?
儂の欲しい兜を取りに来たのじゃ。人間おるか。
いいえ。違います。人間じゃありません。貴様の部下です。
さようか。
では、鮎と真桑瓜を供えておるか?
御主は大名の言葉が耳に入らんのか!?
敵将の首を取って来たのじゃ。
違います。違います。鮎を準備します。
人間じゃの。ははははは…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞