“真”高質電器傢俱討論(28)

470 回覆
9 Like 1 Dislike
咁都係專心搵返日本雪櫃算
無線吸塵機(淨吸塵) 大概$3000 筆直有無推仲?
LG a9k pro 夠做嗎?
想問下有無人試過英國運洗碗碟機黎香港?
想買bosch 45 fully integrated
上英國網 600鎊就有, 但quote d水貨鋪要9千幾再加2千運費
想問有邊間集運有做?
想請教下黎緊裝修 有選擇困難症

抽油煙機 暫時以下3款揀
electrolux efc916sa 好似抽氣量最好 但爬文睇話無整流板效率一般 比較嘈 同埋唔係好隔到油咁係咪隔唔到d 油會積晒係扇葉同條喉度
富士皇fr-fs2290vp 日製 比較靜 同埋我見拆出黎洗埋扇葉都容易 但係咪抽力一般?
富士皇 fr-ht2190v 強國製 但性能上係咪好過上面果部?

電磁爐
想買pan記 但ky-e227e 果兩隻色老婆唔俾用
ky-c227e 隻灰應該都忟忟地
得ky-a227e 先有黑色
我見都平上面兩款一截 會唔會差好遠
西門子/electrolux d電磁爐會唔會都唔錯

廚房水盤
爬完文應該遲d 德馬買blanco 石盤
但做台下盤係咪只可以subline
我見佢500mm 再大就700mm
有位做到600 但700應該唔夠位
抽油煙機如果在意抽氣量 揀返西門子傳統型LU83S750HK 吸力幾勁 又有蒸氣清洗 我自己用緊 覺得幾好
傳統款老婆唔鐘意
用渦輪果d會積油 之後滴返落黎 除非你拆個滑輪出黎洗 你可以係fb裝修grp搵下 有人有咁情況
我見上網有片fr-fs2290vp 拆到出黎所以考慮緊佢
2290 係拆到,再上日制都拆到. 好多倒T唔係俾你拆. 你老婆點解唔考慮斜面
太大舊又話樣衰

巴打你覺得fs2290定ht2190好d
我上網搵唔到片有人拆ht2190 你知唔知ht2190拆唔拆到
拆到都唔揀啦 部機入面咁油 個渦輪又咁油 聽到都唔想搞
Arifina 好似得
我見真係拆個螺絲扭兩扭就拆到
個渦輪如果塞死晒應該唔好風
富士皇有coating, 應該好洗啲同埋好似應該計吸油比率,唔係單純風量
富士皇基本上唔使洗扇葉
濾網已經隔曬油
富士皇日本製,吸力強又容易清潔
2270 同2370 一個日本造,但知唔知有咩分別
拆扇同22 日本制
尋日一田特價最後一日,我買咗ht2170
大個隻草津
Yes
謝謝想問埋天花抽氣,如果有位係咪最好裝埋
Kdk 好定panasonic 好幾多風量先夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞