有冇人覺得香港迪士尼其實好高質

901 回覆
2793 Like 246 Dislike
攞哂具體例子出黎都俾你話5毛
係咪要勁踩香港先叫fair
平同大就好丫嘛
我覺得起碼應該整啲時間係全英版
鬼佬聽到“我擺脫唔到佢哋啊” 都唔知做緊乜鳩
最慘都係捉遲到
遲一分鐘都要回文
朝早只要巴士/ 地鐵一延誤就hihi
三次late 就食一次warning(好似係 仲未試過
d女當自己公主返屋企
比較就係東京成撚日都唔放
疫情初期 無人玩
一個鐘連坐5次
咁日本人好中意東京迪士尼係咪又要比你窒
垃圾地方。
Frozen先開咗一陣啫
呢個都未坐暖唔通即刻公佈有新project咩
重要對遲到好撚嚴緊 邊有一份工係要係交通時間on top再預多一個鐘返工 相對上收工又係 但係每次返工都要用多你2個鐘既時間 重點係人工又低 我都唔明點解D人可以做咁多年 重要好多有埋小朋友要養家...
入咗Marvel嘢之後down grade晒
唔明點解交通咁唔方便 又要換制服 又管得嚴 都咁多cm一做做咁多年
N年都都試過諗住返下spt玩一個月就走 點知愈做愈唔捨得走 好期待返工明明D工作都幾惡頂
出去做完野就真係覺得入面係on撚柒鳩 等架老鼠車一等就等10到15分鐘 跟住重要排隊拎uniform 重要換 重要一唔好彩又要搭shuttle 一等又係10分鐘 淨係呢到都可以玩45分鐘
最慘都係捉遲到
遲一分鐘都要回文
朝早只要巴士/ 地鐵一延誤就hihi
三次late 就食一次warning(好似係 仲未試過
重要對遲到好撚嚴緊 邊有一份工係要係交通時間on top再預多一個鐘返工 相對上收工又係 即係每次返工都要用多你2個鐘既時間 重點係人工又低 我都唔明點解D人可以做咁多年 重要好多有埋小朋友要養家...
巴斯光年真係好玩啲
我果陣做fnb regular pt 做邊間就唔講啦廢事自爆小圈子係有 但我做果到佢哋唔會蝦你 平時都會照吹下水既 果陣都識到唔少fd 排外我聽過最嚴重係merchandise 識唔少人轉過去做之後都做得好唔開心
東京迪士尼一年365日都係旺季 排到on9
見過有ft同事遲左6次 即刻剁左但佢明明好好人又好做得野
入面D管理真係無人情味 是非又多
不過入面班同事係我識過最主動幫人教人既 佢地鍾意講是非但其實無乜機心
Disney Sea淨係7點個show都屌打
香港排得快所以覺得好je
你試下樣樣排幾粒鐘
香港迪士尼d人西口西面
有次西到我當面屌出聲
上網先知係最低工資比夢想d客
儲錢去日本玩樂園好過
日本d職員係會搵野泥讚你
真係正
巴黎有熱浪可以40度
我pt 還好啦
$92/hr
聽ft 講都差不多20k
ft黎講真係幾低
所以老迪其實個個部門都係靠PT 先run 得到
個個部門都超過7 成係PT㗎喇
FT 麻麻地吸引 但有d人挨到上去lead 、DM 、DSM 咪出頭囉
又好pay 又可以點人又悠閒

不過其他lob 又真係好慘
要去無雷公咁遠打卡
我果邊預早半個鐘差唔多
去七仔屌埋個飯糰再返2xx 打卡
係有一次試過人地炒車累我塞車
搞到我要回文
同埋count 左我一次遲到
係遲到尼樣嘢上面間公司真係好無人性
有d 嘢根本係不可抗力嘅佢都會照count 你
仲衰過日本返工
日本返工JR 延誤都可以拎張證明返公司解畫
HKDL 返工 咩原因你都要硬食
冇乜心機係真 入面D人做野黎講係純D 不過都廢D 所以佢地出返去會搞唔掂 可能因為咁所以做咁撚耐
就係
呢啲擴充project迪士尼不嬲都係早幾年就會公佈
唔會你咁講等個園區坐暖先開始「計劃」下一個
日本今年新開嗰個Fantasy Springs,2019年一早出咗concept art,
截到呢一刻,你有無聽聞過香港會再有咩新計劃?
我當你今年下半年D23有新消息,起碼都要等4至5年先起好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞