有冇人覺得香港迪士尼其實好高質

901 回覆
2793 Like 246 Dislike
高清咗,同埋多咗Coco嘅部份
上年先去咗次香港迪士尼,幾乎每個設施都至少有1 group講日文
果時香港市區都仲極少見到有日本遊客
冇架 你同呢D人冇得拗 佢分分鍾入都冇入過去 淨係一味屌 唔係香港迪士尼特別好 只不過迪士尼對佢地係重有吸引力 香港又近 又有年飛呢d scheme所以咪吸引到佢地黎 關你臭唔臭港咩事
依家明顯都唔輸其他地方Disneyland啦

本身? 你本身未出世前都係一條精蟲啦,咁依家呢?

講咸豐年前把撚咩。
本身hk disneyland就係低配版. 咁都有得拗, 傻仔
有個位咪會噴水花 第一次玩嚇死
咁你又去?
明知排得耐嫁喎
香港又有迪士尼,咁係乜野驅使你去到東京都要去香港有既迪士尼呀?
咁全世界個個Disneyland都唔同,等於你屋企有飯食你就唔會出街食?

好老實我知要排,係估唔到個DPA咁麻煩。

而且唔係話東京唔好,只係想講大家兩邊各有優點同缺點。

所以人地東京有兩個園區,啲日本妹都好鐘意香港個個。
日本人的確幾鍾意香港迪士尼
啲日本fd去完個個都大讚
好似養鬼仔咁
個喇叭係正係張櫈耳邊隔離緊係大聲
作為外國旅客表示
你投入有鬼用
淨係講日文都唔知你噏乜鳩
太撚多人了
香港係勝在人少
不過遊客真係太多大6人煩到死,
去兩次就有一次要開佢地片
其實去得迪士尼都預左一兩次都玩唔晒⋯勝在每次去都有新體驗,你去日本都唔會得一次啦
所以通關前係超正
我剩係嗰兩年有買年票
其實係幾恐怖
Lm
我去過香港同LA迪士尼, 我的主觀感覺係
1.香港雖然細但其實幾濃縮幾好玩
2. momentous好比心機又感動
3. LA個城堡係以前香港舊果個咁矮,去到都幾失望
4. 表演反而香港好睇過LA(eg.佢地個Lion king 全部人扮一隻機械動物都無 )
5. LA有埋California Adventure, 可以玩2日
試過坐完見無人排
直接問個staff可唔可以玩多次
維尼發夢升起個下兩邊都做到 好靚
但東京發夢個PART靚好多同好有心思
係有童年回憶 EG炮彈射出去
香港得一堆木板(都好靚 不過有比較)
細個去海洋公園都去好多次
同唔同既人去,唔同體驗
同東京海洋差九萬幾呎
細到咁 悶
我覺得香港迪士尼多日本靚女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞