有冇人覺得香港迪士尼其實好高質

901 回覆
2793 Like 246 Dislike
好撚多人屌香港迪士尼
但係有冇人覺得香港個個已經好好
我除左巴黎同上海之外,其他迪士尼都去過哂
整體體驗真係香港個個最好
當然最容易比較係東京個個,因為定位算係差不多又近近地

細係細d,但係比起一開始已經大左唔少
大細係岩岩好一日可以玩得哂,普通日子係真係有機會所有野都玩一次
東京個兩個熱門rides閒閒地都等2-3個鐘
前幾日無聊check下,同一個rides(例如太空山)同一時間,東京個個要170分鐘,香港個個15分鐘
計埋玩既時間係香港可能玩8次先等於東京玩到1次

d設施香港又係好正
灰熊山谷應該係全球迪士尼top3好玩,成個設計係聰明同有創意到不得了
(animal kingdom個個everest ride都好正)
frozenland坐船個個又係好有驚喜,但當然個過山車垃圾到痴線
你玩完香港個d係真係會有記憶,會覺得有特色
東京個兩個玩完好快就唔撚記得玩過d咩
Florida當然都好正,但人地始終咁多個園區要用哂個星期玩,定位係有少少唔同
臨尾煙花城堡show又係好撚靚,東京相比之下垃圾到不得了

另外香港個個都對外國人友善,唔識廣東話都可以enjoy到
東京個兩個對外國人黎講真係

當然東京個兩個氣氛會好少少
因為d日本妹鍾意迪士尼鍾意到痴撚哂線
香港大家都會cosplay下戴下耳仔,但係冇日本咁癲
美國個幾個就一般般
巴打好知足
上海班人應該都係咁諗上海迪士尼
香港又細又悶 設施又舊 但初體驗黎講 香港的確唔錯 但用高質就稱唔上… Acceptable / Good.
太空山個系統做得好
一架一架咁樣狂出 同一條軌道起碼有四五架車同時運行 所以客流量好高
加埋star war音樂真係好有feel, 除咗有廣東話果part有啲老尷
其實我唔係好明啲女仔去完一次又一次,仲要唔係少部分人,好多都去好多次
短暫逃離現實壓力掛
真係勁鍾意睇香港迪士尼個lion king
day parade同night parade都好撚高質 但無撚左好耐
啲音樂勁大聲
如果有得揀大細聲就perfect
啲音樂勁大聲
如果有得揀大細聲就perfect
講方便一定最top
係高質

樓主開呢d post預左比踩港撚狂踩

我都係崇日撚

但香港有可取一定讚

呢度好多人認為讚香港地方會比港共用黎打飛機
同意外國人去到東京迪士尼係
但香港迪士尼啲staff 愈來愈hea,有時又西住面
反觀東京個啲好投入,敬業樂業
東京Disney Sea >>>>> Disney Land
個煙花垃圾到咁都話靚,個投影就係靚既,不過人地重點係睇煙花
香港迪士尼勝在多同胞同聲同氣
大媽大叔叫聲好有氣氛
又或暫者咁講,日日咁放,有咁樣既規模,其實都好西利。
利申:自己唔係去過好多迪士尼,但比較上海加香港,
香港真係好好,好多記憶點。一個大男人入去睇燈光show + 煙花真係眼濕濕。
香港個個都對外國人友善,唔識廣東話都可以enjoy到

呢樣就無撚謂提啦,香港不嬲係遷就他人港.

覺唔覺d鬼佬好撚賤,黎香港唔學中文
https://lih.kg/3600896

兩文三語通天下,可見香港真係世間罕見既福地(對外來人)
https://lih.kg/3598885

BTW 我2000年去東廸,當時已經有字幕機,係睇show時,會比部類似平板電腦既野你,係比較厚同細,隻mon會顯示繁中字幕。
呢樣野唔知而家東迪仲有冇,但港迪肯定冇。
睇過東京迪士尼個煙花未?
香港係做得好嘅煙火
東京係做得差嘅煙花

日本好多嘢都係咁,唔識日文=食屎
日本個煙花睇到屌出聲 衰撚過細個返大陸自己燒嗰啲
香港嘅天氣 除左冬天果兩三個月 其他日子入去玩好辛苦
到依家都未太適應到space mountain由巴斯光年變咗star wars
但同意其實香港迪士尼真係相當唔錯

同其他迪士尼樂園比較都冇比下去,
同海洋公園發展比就更加贏一大截
巴斯光年係啡槍喎
space Mountain以前係黑媽媽乜都無
隔三兩年又有新園區都叫設施舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞