有冇人覺得香港迪士尼其實好高質

901 回覆
2793 Like 246 Dislike
最早係加洲 DCA 有,好似叫 Soarin' Over California
你有無真係去過東京迪士尼先唔講SEA。東京個個無論環境,服務,設施,遊戲,氣氛都好過香港迪士尼好多啦。
我最鐘意玩Winnie the Pooh
啲場景設計都幾得意
唔似小小世界咁遊船河就完
而且架車仔又會配合高低起伏
整體觀感好好
大人小朋友個個都啱玩
佢話要有900萬人次先擴建
未開關嗰排簡直係天堂
香港迪士尼最撚低質食物個價
東迪食嘢買水嗰啲平好多
我上個月月尾先去完,排隊排三個鐘一個遊戲

啲人成日屌香港細攞東京比,不如攞Disney Sea比下

香港熱門設施有三條過山車 三款船 迷離莊園 iron man 蟻俠 反斗奇兵遙控車+跳樓機

你又講下Sea有幾多, 其實咪又係咁上下。講真東京重少,只不過佢有兩個園區咪覺得多囉。用單一計根本香港重多野玩。

講人流分流香港重做得好,香港排隊時間快唔係因為人少。東京時間耐係因為啲人集中晒去啲熱門度,咪要等三個鐘。

其實兩邊都各有優點缺點,正正咁人地外國人對香港迪士尼評價先高。
啲野仲要好食好多
覺得winnie the pooh最好玩都係東京
個snowwhite都正,我囡直頭嚇到唔敢睇,但之後出黎係咁扮巫婆把聲
嗰時仲要成日唔開 張年卡續到勁耐
又有咩799入兩次嗰啲
食嘢都緊要
香港果d美心嘢食好撚普通但貴到ON9
同意煙花最好睇 好震撼
好睇過東京同奧蘭多
其他上海巴黎未去過唔知
唔剩係大陸人 啲阿叉都好撚煩
香港地區定位就係做東南亞人
用手機計過時 係35秒
煙花真係香港最震撼
Florida 同東京都真係比唔上
雖然港迪一定冇其他地方咁大
但起碼人少既日子差不多全部game 都玩到一次 (未開frozen 前) 灰熊仲可以玩三次

同埋太耐冇去港迪
冇諗過parade cut 左
去過Florida 勁好睇
觀眾真係比晒反應大大力揮手 外國人真係好投入

迪士尼係香港少數高質既旅遊景點
好鍾意灰熊山谷
Florida 有得揮 俾差不多200 港紙都係咁上下質素 野食真係香港屌打
不過美國係可以帶自己野食入去 好多人都自帶lunch
上海好玩過香港
講開 toy story land真係一下幫香港迪士尼喺ride嘅數目追返上嚟
依家香港都可以自帶食物
蟻俠好撚悶
之前巴斯過癮好多,唔知點解
係咪睇煙花?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞