南華早報評《12怪盗》:無生氣、業餘、悶、so awful

178 回覆
315 Like 25 Dislike
去大陸睇戲平定香港睇戲平?
如果係西片
你會俾平少少睇簡體字幕定留港消費?
反而因為謝票場,復活節長假都留港追星冇去旅行
偶像向電影不嬲比fans打J only
飯氣1,2都係垃圾
未必
如果多老細想請鏡仔拍戲
咁鏡仔就有得揀劇本
《12怪盜》要齊人就話得makerville先做到
其他劇本可能淨係請兩三個鏡仔拍
咁鏡仔就可以揀好劇本先拍
咁好劇本就多左機會面世
一定要睇戲 你戇鳩追垃圾鏡啫

唔去旅行咪屋企睇netflix disney+
狗屎演技嘥撚咗份劇本囉

好劇本俾鏡狗拍都變垃圾
(垃圾)
例子:社內相親,正正常常一套韓劇照抄住黎拍都係垃圾劇一套
既然你留唔留港都唔會睇戲同外出消費
咁你個point想表達d咩?
香港人唔留港消費係人民幣跌同消費低
咁關包場咩事?要上嘅戲都一樣會上咖
你係盲反定點?
《命案》lokman贏晒全香港同age range男演員喎
edan 阿jer上年都有提名金像新演員喎
ak 《七月返歸》都係cast贏幾百人先拎到個角色喎
鏡仔出演嘅戲唔少都出國參展個喎
不如你講下邊套鏡戲
係本身劇本好
但係因為鏡仔演技而變垃圾
同埋你覺得「如果係邊個演員做呢個角色,就唔會浪費個咁好嘅劇本」
不如你講下邊隻鏡狗出到國啦
以前周潤發成龍, 而家鏡狗代表香港咪即係淪落囉

計國際知名度, 跌mon遠遠大過鏡狗唱功演技啦
佢地而家world tour
英國場有鬼婆睇個喎

上first take
al mama拎新人獎
全隊上rolling start
ak同日本歌手出合唱歌
大表波 jeremy fever條片晌ig好多外國人share
ao3有外國人寫mirror fan fict
原來咁叫出國, 以前真情/皆大歡喜出埠搵食級數都未到啦

香港影壇淪落到咁
咁你咪推鏡仔以外嘅人代表香港囉
周潤發都做過票房毒藥
同埋
成龍代表香港真係好事咩
world tour都唔係出埠搵食?
真情 皆大歡喜 開到o2呢d場?
怕你地唔認數,鏡仔係黃尸一手一腳捧出黎
當年皆大歡喜出埠受歡迎過鏡狗多多聲, 人哋都唔敢講衝出國際

有咩偶像就有咩fans, 垃圾鏡狗配狗屎鏡粉, fit哂
好心你件鏡嬸打少陣飛機啦
見你打果堆野都覺得你好撚kam
你年紀都有返咁上下
但有冇望過四大天王,之後再對比返鏡狗既人氣成就同佢地差幾遠?

英國場有咩鬼婆睇? 不妨講多少少?
你講咁多都冇一樣係實際銷售成績,全部靠關係,利益輸送做出黎既宣傳
Twitter有幾多人follow?
開左成年都仲未過10000人呀垃圾
我冇捧過,唔好屈哂所有黃絲
Jackie Chan呢個名喺全世界大部分人黎講有幾負面
外國人識得同認定成龍係華人功夫電影既一大代表,都係華人入面既驕傲
鏡狗係外國人眼中唔係跌mon搞傷人單野中既演唱會演唱者就係一班垃圾偽韓九流華人Ching Chong團

你見到個分別未?
知唔知咩叫共孽,你自命黃絲你就有份
想唔認數我幫你地記住
鏡仔係你地班黃尸一手一腳捧出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞