南華早報評《12怪盗》:無生氣、業餘、悶、so awful

178 回覆
315 Like 25 Dislike
今時今日仲邊有人睇電視,點會做到以前個種效果
無所謂, 咪由得鏡狗包場

唔好怪人唔留港消費, 咪睇下班鏡嬸撐得幾耐
咪痴線啦, 班老細只會繼續拍垃圾片搵fans錢
咁寸咀
前排要額外請PR搞豬頭DAY同殺人犯果單野丫嘛
可能班PR未到期呢
你老母臭西死鏡狗返屋企含撚死全家啦屌你老母
講經咩,搵鏡狗擔正既電影出左香港就票房仆直
唔包場刷本地票房就連一千萬都唔一定有
發展條撚咩

幫成個演藝圈趕緊客就有份
你覆緊果條拎百大美男黎打飛機既腦殘鏡嬸黎,鏡狗做咩都會撐
viu狗pr咪又係冷處理
樂壇已經示範過一次, 乜撚嘢mirror帶返起廣東歌

要靠呢班撚樣唱歌拍戲撐住, 不如執柒咗哂佢咪影衰香港啦
港產片post不嬲成堆鏡狗粉同PR圍爐
次次入親去都見到班傻閪刷撐鏡狗既留言
廣東歌post都係差唔多
廣東歌早幾年有小陽春明明就係社運疫情引起
鏡狗只係最大既得益者
2024年仲吹呢啲真係當人傻仔

另外鏡狗係香港以外地方所得到既網民評價都係畀人恥笑佔大多數
試問咁既香港藝人點樣幫香港演藝圈?
套套靠包場刷票房,mute聲loop歌刷榜就叫幫緊?

連羅湖都紅不過就應該直接收檔啦
仲走出黎呃飯食攞彩
淨係播viu拍嘅戲
不過我好在連viu都唔撚睇
其實講嚟講去
個苦主未就係佢自己唔鍾意

我夠唔鍾意但講到整死香港電影
依家港產片少極一年都幾十部出品,
鏡做主角計到盡都係7-8都唔知有冇,仲要有fans包場刷票房都係得個幾套
最後成果刷極埋單計數,港產片票房連十大都入唔到

咁嘅程度就講到影響公眾又話整死香港電影
係你一直死口話包場刷票房冇影響其他人先可以討論到幾頁

鏡狗幫成個演藝圈趕緊客就一定
呢點唔駛點討論
數據都有得睇
以前香港代表成龍周潤發周星馳, 而家係鏡狗

靠呢班廣告從業員幫演藝圈
你自己講嚟講去都講唔出點實際影響到人
依家邊套電影係因為俾人包場刷票房搞到上唔到/票房低/睇唔到先

成日話理論,但全香港個戲院數目同班fans包場刷票房個力度相比已經講左個理論依家係成立唔到
講真如果支持香港文化就要含淚支持鏡狗,
俾依班垃圾代表香港,
不如直頭唔好搞算啦,
香港制作就要支持既話,
咁鏡狗viu唔係到係咪要支持tvb d垃圾?
鏡狗:我睇唔到,你無講到
講真盲撐鏡狗班畜牲真係忍下唔好撚覆佢算啦
viu啲劇仲衰過以前cctvb

netflix disney+ kktv咁多選擇, 點解要喺viu cctvb兩舊屎揀嚟食
你自己唔想認咪當睇唔到囉
上面都解釋左最少3-4次點樣影響到人
有啲細院畀人cut場係咪冇受影響呀?
包場刷票房影響唔到其他人,一聽都知係笑話

依家你解釋咁多個比例都反駁唔到的確有影響到人
成日講香港有幾多戲院就係企圖弱化實際影響
其他場睇到同一套戲唔代表冇影響到其他人係原本個場睇戲
搞返清楚係兩回事先

起你底,你之前仲走去話鏡狗片套套上千萬票房都係好事
做PR定做fans都好,刷數據唔好咁自私,以為成個香港圍住班垃圾轉,你地做咩都唔會影響到其他人,ok?
最搞笑係不斷拎戲院數量,又拎埋票房唔上前幾名黎洗地
其他場睇到同一套戲唔代表冇影響到人
少一個場就係少一個場上
班鏡狗粉PR真係垃鳩圾
其實套野係真悶
一啲都唔電影
鏡狗出左香港已經畀人笑柒啦
做極都係紅不過羅湖,仲話幫緊香港電影業
三五成群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞