南華早報評《12怪盗》:無生氣、業餘、悶、so awful

178 回覆
315 Like 25 Dislike
咁要睇啦
踩港撚收皮啦
本土電影都唔撐
有冇幽靈長廁
狗屎垃圾都要撐咩
係,垃圾狗屎都要食到lamlam 利
大把啦
杜琪峯同佢班底
港產cult片

嬲到仆街
係呢個post不斷吠緊
南華早報出名中立同專業
笑撚死,連南早都知啲電影公司簽鏡拍電影係純粹割鏡嬸韮菜
唔使去到咁盡老實講唔好睇自然冇人睇,加多腳做咩
咁有邊套戲比人逼走左搞到你睇唔到?
唔敢話好睇
但超神經同12怪盜寧願睇12
笑死 你講極影響唔到你睇嘅戲嘅場次佢又重覆話搞到其他人睇唔到戲
傻鳩香港戲院邊有少到咁
一路以黎香港院線都可以容納到多過一套戲多場數同大收
如果可以因為一套戲多人睇,就搞到其他戲冇院上
咁咁多年黎賀歲片就容納唔到幾套一齊上啦
一套戲排唔到時間俾佢上,就只係因為嗰套野冇人睇冇號召力,
唔好瀨其他戲收得太勁
冇十二怪盜都好,一套戲少人睇戲院都唔會開好多場俾佢
你試下一套戲本身場數唔多但開親都多人睇
戲院點都開多幾場俾你啦,有錢唔賺咩
咁係唔係唔上鏡嘅戲就ok?
以你嘅邏輯,任何戲只要有極大量demand都會影響到其他戲
不嬲都係Market行先,有demand唔通唔做?
如果係包咗場而冇人去睇先有問題,先係真正影響到人

以前Marvel有唔少人包場睇,咁係唔係又有問題?

如果包場冇人睇,係純粹支持咁就有問題
包場而有人睇,即係有demand,咁問題出喺邊?
只不過方便咗想睇嘅人
啲人睇戲係唔係每次都要考慮會唔會影響到其他戲?

咁啲荷里活大製作永遠都霸住啲場次幾個月,佢哋有冇問題?

我唔係鏡粉,但係為反而反真係好無謂
你唔係樣衰 只不過你個樣唔符合大眾審美觀啫
只要見鏡仔有份出現,你就知道,這個節目必會變為業餘、不認真,和像馬戲團。
填詞L已冇乜場,但想睇應該一早睇左
任何表演節目
只要見鏡子有份出現
你就知道
這個節目必會變為
業餘
不認真
和像馬戲團

飯氣2 無敵垃圾都過3千萬
填詞L唔計優先場都上左2個星期

冇其他戲都要少場啦

P.S.填詞L呢啲未就係票房同質素永遠唔會成正比
唔係話佢拍得好好。但你拉返平均嚟講,佢都唔應該得4百萬票房咁小。
但個市場係得咁多人俾錢入場睇就係得咁多
我咪就係講緊包場冇人入場睇既問題囉
淨係包場fans入埋場睇當然冇問題
問題係班鏡嬸最鍾意包完又唔入場睇,再唔係就派飛送俾啲老人家小學生睇去刷票房
做法肉酸又浪費資源
有冇fans 會睇幾次 😂
有朋友係鏡粉 都話難睇到on9
你都係睇清楚先好覆人啦柒頭
我唔係講緊鏡狗戲搞到周圍都冇得睇其他戲
係講緊鏡嬸包場但又唔入場睇,浪費資源得黎又影響到其他人睇咩戲既意欲同片商收入
原post條友講到鏡嬸有錢刷票房就冇問題
咁香港電影業想唔仆直都唔得

你講多廢話都唔中題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞