南華早報評《12怪盗》:無生氣、業餘、悶、so awful

178 回覆
315 Like 25 Dislike
佢刷極未又係1千萬票房上下
over千萬個啲都係本身個故事吸引到有非fans去睇
可以話佢肉酸,但實際真係會影響到你睇其他戲?

起碼我一年平均入戲院睇3X-4X套
冇試過俾呢啲包場搞到想睇嘅戲睇唔到先
因為佢地真係有入場睇哂成套 同街外人買飛睇無咩分別
上面咪講左,包場刷票房真係會令到戲院上其他戲既空間細左
呢點冇得唔認
如果場場賣哂飛又真係有人入場睇
你估仲有冇人有聲出?

其他戲少一間戲院上就少左票房收入
咁係咪有影響到人?
點解仲要幫呢啲行為洗地?
但同時又有鬼魂戲院呢
冇話洗唔洗地

我上面都講左
客觀講香港戲院都未少到可以俾班鏡嬸包到睇唔到其他戲
主觀我自己一個月入3-4次戲院,亦都冇試過俾佢地包到睇唔到其他戲

間中我睇啲冷門戲,戲院收我100蚊,最尾俾我包左全院又浪唔浪費先,我洗唔洗同其他同期電影道歉話我影響佢票房收入
唔係睇唔睇到戲既問題
呢間睇唔到,可以走去第二間睇都唔係問題
成個問題係呢種刷數據行為的確有影響到人地,無論係觀眾定片商
你上面將佢拉落同刷銷量混為一談已經唔合理啦

真係有人入場睇同成間戲院完全空氣又係有分別喎
最少人地有選擇空間,畀人霸撚左個場,係連選擇都冇
搞清楚先啦
咁不如你直接講佢影響左咩

定係純粹你唔鍾意班友
覺得套戲垃圾唔值千萬票房影響左你心情先

咁再用返我上面講

票房同質素從來唔係一個正比嚟
好簡單,影響人可以揀咩戲睇既權利
少一套戲揀唔會影響到人?

唔鍾意鏡狗就不嬲,但見你刷票房既行為都出黎洗就做多左
事實係有影響到人咪認囉
都做得出怕咩畀人話
人地都講到明for their most devoted fans only啦,可以有乜期待先班柒頭只要係mirror屎都照吞架啦
又loop返嚟講

上面都講過
班鐘嬸包得幾多場,簡單好似今個星期
你想睇其他戲,係唔係場數少到你冇得揀睇唔到先

利申包場刷票房個幾套戲我從來俾過錢/入過場
For their most devoted fans你唔明定點垃圾就係垃圾,你點捧都冇用,好似你呢種推人去理工送死嘅仆街為撚左嗰一萬幾千屎都照食咪會去睇囉
繼續鬧,又過千萬票房
你明唔明個問題係邊?
即係正常一間戲院有A,B,C三套戲揀
因為包場關係,令到其他院/場放埋畀A上,而B提早下架/少左場上
對於一個對鏡狗冇興趣,幾個月先睇一次戲既普通街客黎講,本身對B有興趣但冇得睇既情況下去左揀睇C
咁又係咪影響到人睇咩戲既意慾同片商票房收入?

你講黎講去都係loop去人地仲可以睇到其他戲
依家係講緊有冇影響到人睇其他戲
有就有,冇就冇
少左戲上已經影響人少左選擇啦
你估間間戲院都大場,咩都有得揀黎睇?
仲解釋咁多把撚
你唔順佢意就係洗地 就係鏡粉 就係viu PR
十二個fans club一齊洗票房一定高收
不過套戲可以流傳到幾耐係另一回事
奧斯卡拎獎啲片兒登仔都可以話一般貨玩架啦
總之兒登仔唔鍾意就係垃圾
你論點咁清晰 都知有咩好問
老老77對班幕後嚟講,可能咁先吊得住份生計
共狗又做野
除咗王家衛,有幾多套戲可以低票房但流芳百世?
其實唔少戲唔駛靠包場咁刷都有唔錯既票房
鏡狗粉咁樣刷只係本身街客就少過人地,唔刷個數字會難睇好多
港產片唔錯嘅標房你覺得應該係咩數字
填詞撚收緊幾多?
釀魂咁垃圾都包到成千萬
呢套又係擺明垃圾未開畫都收過千萬,你拎唔錯嘅票房去比
早排賀歲片果兩套票房已經唔差
所以要睇cast同戲種
以前細個睇Twin套千機變
都係鳩架啦賣人氣
但個設定都小小吸引
唔知呢套會點
明日戰記、正義迴廊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞