點解外國租車成日都downgrade 我架車?

167 回覆
294 Like 10 Dislike
日本租 subaru細車,話冇曬車得返架forester
都唔係區區都咁差嘅sf 都係tenderloin 先係喪屍城咁好多區都仲好正常
去Huston 玩
book咗convertible 諗住有mustang camaro呢啲muscle car玩吓
點知俾咗架bmw 2仔convertible
機場嘅manager special 又唔洗太擔心,車都會夠多可以換。

同個reception small talk下有機會有驚喜
啱,但係唔會係果架
有咩問題,CX5唔高好多同咁普遍
有d 立體車機 一見你係suv 就已經 同你講88 尤其係札幌個d.. 所以我都唔明點解咁多人負皮我個reply…
其實佢地返到咩車就俾咩車,租車網都係參考
試過英國租 compact SUV type 寫係 Nissan Juke or similar, 最後比咗架 Peugeot 3008 算唔算 upgrade
唔準你亂講,係香港標準,明明呢個係upgrade
英國自動波貴d, 不過個款upgrade 左,算打平手
紐西蘭治安咁差
通常都係upgrade 喎
我仲記得有次去札幌租咗架C-HR, 嗰陣時啱啱開始有C-HR, 咁我揸住架C-HR去東橫INN札幌駅前停車場塔諗住泊低順便check-in,跟住東橫inn成班職員出嚟圍觀架C-HR, 跟住然後煞有介事咁樣攞把尺出嚟幫架C-HR出嚟量度長闊高,搞咗一輪最後都比我泊

反而響東京甚至首都圈入邊嗰啲酒店停車塔嘅職員可能見慣世面,我成日都租BMW X1/218d, 完全沒有遇上問題
唉 我咪就係 去個間東橫inn… 原本諗住 mazda 3 就實食無痴牙 .. 點知比左架cx5 我 去到門口 個伯伯已經同我講打咩… 然後比左張 印有附近 停車場ge 地圖比我 我就無奈地揀左vegas vegas 個場黎泊
真心好,我次次去日本都係用佢,一次都無失望過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞