點解外國租車成日都downgrade 我架車?

167 回覆
294 Like 10 Dislike
我去歐洲經avis book 左compact SUV group la
佢show 就係Volvo XC40 or similar 啦
咁我就覺得就算俾唔到XC40都應該係BMW X1, Benz GLA, Audi Q3
點知俾咗架 lynk and co 01
聽都未聽過,佢話係同volvo 同母公母,算similar嫁啦
因為佢死都話無第2架車所以只好拎車走

頂佢咁講,我揀porsche or similar會唔會俾咗架vw 我嫁

點解租車公司永遠都唔放埋個car group list 俾人睇,呢個group 其實包咩車
成日放面個架就已經最好呃9人

另外有冇巴打試過俾car rental upgrade 咗架車
窮撚
去日本租車佢喺我冇要求下免費upgrade左我部車
我book compact SUV
但比左架Renault Arkana 比我
垃圾閪車屌佢老母連Apple CarPlay 都連唔撚到
揸下香港見唔到既車咪幾好
加拿大book compact諗住hatchback俾架medium size 牛乸咁大架
英國book standard相係ford focus hatchback俾架corolla estate

日本就次次都跟足,澳洲都係
有乜咁出奇,世界冠軍都租唔到AMG GT, 要揸M5
我租Ford Galaxy 7人,拎車個日就變Ford Transit 9人車,咁都叫做upgrade 嘅,拎車個下自己都嚇死,驚揸唔掂。
加拿大租,佢比架Jeep我
究竟有無一間car rental 會show 個list 出黎
你揀呢個類別會抽到咩車
lynk & co 01又真係同xc40同架構同母公司
toyota rent a car 有
你仲可以加錢揀定車款
uograde埋條女
sixt
北海道times 租車 租mazda 3 up 左我去cx5 .. 頭一下開心左 跟著一秒之後 仆街鳥.. 點L 泊立體車機
但你會expect 係某個brand ga ma
toyota supra 同BMW Z4 都係好似

但個brand 唔同就價值唔同

book porsche or similar 俾vw 你又點睇
好似係530/540
Compact SUV 變咗Benz A class 算upgrade 定downgrade
利申5個人
成日都係咁
有時係想要個款細車
但up左部大D既俾我

二個人去,俾部七人車我托咩

又試過去泰國揀左options加錢要影音系統
去到downgrade 左部齋版俾我
去美國租3系,俾左架4系我
是但啦
你book 架tesla 佢俾架byd 你先再講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞