點解外國租車成日都downgrade 我架車?

167 回覆
294 Like 10 Dislike
見你黃皮膚仲唔蝦鳩你咩
我之前響英國Sixt租自動波Mini嗰次,個app有show顏色,年份,車牌同埋里數,不過去到嗰陣,因為架Mini拍得好入,個職員嫌麻煩所以問我介唔介意要其他車,我又同佢講嚟英國玩好想揸英國車,所以佢就Offer咗架棍波嘅橙色Land Rover Defender 90俾我,不過我真係當下唔想響倫敦市區揸棍波車,所以拒絕左佢,最後佢死死地氣搵咗幾個職員夾手夾腳褪開咗十幾架車,拎返部自動波Mini出嚟俾我,而家諗返真係好揼心
試過upgrade
租棍波俾咗架自動波
自動波每日貴50歐羅
日本租車試過upgrade俾我好正
Chevy Malibu 變咗Chrysler 300算唔算upgrade? 食油到仆街
德國sixt原本租棍ford tourneo個class, 去到畀咗自動波 benz v class
諗住揸棍波
Upgrade 過
本身租Dodge既Charger
去到櫃檯先話比人冇 Similar既竟然係Chevy Malibu
點睇都唔similar喎

最後upgrade 租左Mustang
吓 你租Hertz?
你揸緊個部係支那嘢嚟
歐洲我用開sixt 都ok 上次去意大利租部a6 avant 好正avis 諗都無諗過用佢
師兄去台灣經邊間租車?有冇推介?
yukon 好撚正好舒服租過架yukon xl 泊停車場個陣好撚驚hi 頂個避震超舒服過bump 個陣無感覺揸完就明點解d 鬼佬咁鐘意呢d 超大suv
turo 正上次租咗部m4 過下癮
caddy 同普通美國濕鳩車邊有得比而家d 美國車都進步咗d 以前個d 真係好閪個籠又廢揸個陣堂呔又虛都唔知點解做咗咁多年車都咁垃圾
Budget
邊間
我都係九州
原本租呢部(因為冇得揀)

但攞車時佢俾左呢部我
之前去福岡book fit 最後比架幾千km 既spada
我睇片都覺得正,不過啱啱改咗reservation做Chrysler 300,因為要去bay area,驚俾人爆玻璃偷尾箱行李
不過自己本身都鍾意sedan,山路好玩好多
之前去杜拜原本租架 Mazda 6
之後變咗架 Chevy 細 SUV
諗住杜拜油平租架大食小小既車轟大油啲都唔會覺得肉赤

又試過早幾年去葡萄牙試過原本租 Alfa giulietta
之後變咗架 Volvo V40
雖然都叫做同款車系
但我自己感覺由 Alfa 變咗渣 Volvo 係 downgrade 咗
無分別架喎你係bay area 個籠有張紙都會比人爆300 咁舊揸落都無咩咁fun
試過本身租fit仔
去到佢比咗架Solio我
唔止
仲變埋棍波
後尾剩係退影音options錢
冰島hertz
租CX30去到upgrade咗架hyundai tucson 4x4
你見美國啲soccer mom師奶個個都揸escalade 買餸接放學就知佢好耶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞