點解外國租車成日都downgrade 我架車?

167 回覆
294 Like 10 Dislike
好唔好揸
Enterprise Alamo sixt avis hertz
間間都有
竟然冇dollar
邊個知你鐘意咩brand
站係租車公司立場都係compact SUV 條line 出租嘅車
老實講你就明知lynk & co 01係大陸車所以唔滿意
下次租車揀同category最平果架就算
換你車都唔洗勞氣
爆入車箱冇乜方別,但係我估Sedan爆尾箱應該冇咁易,又要爆後座玻璃又要整平張凳,搞完都未必夠位拎個gip出嚟上網睇啲forum佢哋都係建議唔好租SUV
係呀300太舊,所以希望有得upgrade去BBA
我睇車同價錢 多過睇邊間公司
有時啲租車公司又唔就腳
啊屌唔係喎,應該司機位都已經開到尾箱了
次次都租k car
從來冇down grade過
Downgrade啦a class咁細架
我試過book compact俾咗架Touareg,驚多過喜
要爆就爆佢地唔會理,買定保險架車咩都唔好擺就ok
Budget Avis 同公司黎 都係垃圾
租車成日無車都upgrade 喎
有次訂A Class無車
佢俾架3系我 攞咗車匙先話唔夠歲
最後得架skoda
gold member唔係免費會員已經係?
現場得,
如果你credit card唔包租車保險,我建議你買最貴嗰隻,包埋玻璃果隻。
sixt出名驗屍,條拎花咗都要賠錢。

有次行hwy,塊大銀幕俾石仔打凹咗少少,冇裂,用手指摸都feel唔到嘅stone chip,還車後send email嚟話windshield chipped, 叫我寫damage report, 幾日後叫我賠9百幾EUR
好在我信用卡包租車保險,一個仙都唔洗俾。

不過我而家喺歐洲租車都係會用sixt,啲車新,又有得揀車
有冇人試過租rentalcars,填香港會俾貴啲,填外國地址同電話會平啲

最後都係揀返hertz算,仲平過rentalcars
租toyota 變左bmw
想問巴打,hertz寫manager special 有冇伏,佢寫話can be electric cars,但我唔想要電,到時有有得同佢講? 美國hertz
啲gip佢地偷唔偷,2個用鐵線摶住,冇可能行街要拎埋gip
Hertz嗰啲manager’s special, 基本上佢派乜嘢都要硬食,真係隨緣㗎喎
當然如果佢有其他車嘅,都有機會換俾你嘅
日本avis budget都係垃圾,啲車高mileage,最cheap隻trim lv.
Nippon
唉真係屌佢老尾,如果唔係工作需要真係唔撚會去 Bay Area
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞