返office 畀人杯感覺真係好差

219 回覆
59 Like 770 Dislike
用得android邊有正常人
咁多人杯你,應該自己有問題多。
你返工係為份糧定為識朋友
唔岩做咪搵過第份
反正辭左職大家都係變路人
真 離職維持多3-6個月就收皮
個group無人講野
唔再約食飯

全部人止蝕投資時間

番工係識唔到真心朋友
番學先會識到
我老細直情踢走左離職同事出wtsapp group
痴線 咁嘅心態 俾人孤立自己揀
人地做主動你就陰謀論自己推左人
推完又話人地唔同你玩
佢個個同事用iphone, 所以咪杯佢咯
如果連新人都係咁對佢
應該都係佢有問題自己唔知
現實從未見過人 歧視android

真係網上兇狠 現實碌撚

大陸仔 自卑仔 最喜歡用iphone ,睇黎好多同類
我自己就番sales,直頭比自己部門d舊sales 同事杯,有時成班人出event 佢地都當我透明 又會陰陰嘴笑大把inside joke / share gossip得我乜鳩都唔知,可能笑鳩我都唔奇 ;但重點係照做到野 冇扯你後腳先係最重要,可能你真係好撚怪個人 但至少你又無去搞鳩人就安心理德啦
抵你俾人杯啦 弱智仔
同埋好睇個圈子有咩人

感覺多女就惡搞 全部話題都係吃喝玩樂
打機野唔傾
玩具野唔傾
波唔傾
動漫漫畫更唔洗講
新聞野唔傾 傾都唔深入
股票會傾 但要你比號碼 賺唔到就收皮 輸錢就閪面
剩係傾演唱會 食野 旅行 幾時行山 買咩衫 邊到有折 之後再講幾時旅行

我就係一個對以上既野無咩追求既人
有段時間就比人杯過
其實都好 坐埋食飯都唔啱嘴型 仲辛苦

之後轉工換番堆男同事 傾打機股票賭錢毒撚野
即刻開心哂
所以一直都唔想番工有女同事 真係搞唔撚掂
似係你問題
明白點解d人杯你
返著間公司係正常人就話je,
唔好彩的遇著成班八婆都唔會想同佢地fd
返工一定有屎忽鬼,是非精,小圈子搞手
你咪畀返個杯人哋口土
弱智文
已經冇心機詳細睇
連空白徤都唔識用
抵你死
其實如果間公司分工分得好
每人有自己既duty

俾人杯都唔會有問題
因為大家都係做返自己野
你唔同我講野仲好
我唔駛做額外野

我問你野
你唔應我
出事就懶你

咁同事就會自動維持返最基本既對話
仲輕鬆
你都幾抵杯
記住,番工係為錢,唔係為識朋友,啱聽咪聽,唔啱聽咪唱歌做得耐就明,尤其女人上司,狗公同事,呢堆唔會令你進步嘅,理嚟做乜
唔啱就唔好夾硬痴埋去
自己一個更開心

不過的確係要啲時間過一過心理關口
你誇過咗就冇野
返工不是識朋友
有糧出準時走話之日日單機
樓主仲係學生返學心態,咁去邊做都唔會開心
以後放箭放到你傻

你估入面真係打從心底裡friend咩

你走咗 只會內裡選一個target 再走再揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞