返office 畀人杯感覺真係好差

219 回覆
59 Like 770 Dislike
搞唔一定主動搞/篤背脊/講是非
可以係老屁股圍爐對新人完全唔friendly
見你唔識由你坐係度
幫你又冇著數 由得你做唔掂自己起身走人
職場呢D人事野會令人大開眼界
而家好多都係做一兩年,冇咩必要深交
試過玩開嘅同事入面有個八婆
同我哋自己人
但日日講是非
佢其實都係每期杯一個人
會令大家都憎佢憎嗰個人
只係我哋係飯腳
唔會被針
屌你,咁大個人連標點符號都唔識用咩?咁弱智好難唔蝦你
出黎做野 唔多唔少會遇到
只好比心機做野等升職
杯你因為得你唔打標點符號
其實你諗得明返工只係為左出糧 其它野就唔會太重要

比人杯比人屌 就按章工作慢慢搵工 準時返工準時收工 不知幾撚爽

當年FG做野 比個八婆高層杯 成日點我整呢樣整果樣又成日屌鳩我

有次佢又無啦啦M到咁款係咁屌柒我 根住我起身叫佢等一等 佢問做乜 我話而家夠鐘收工 有咩聽日返黎再屌

到而家轉左幾份工 要lead住幾個細既 我都係崇尚呢個原則 好彩既係大家都係咁諗
所以有人話出世修練或者乾脆做苦行 好似電波少年咁好慘

其實樓主面對嘅情況都係修練 不過屬於入世
講真 返工唔洗太上心,放工準時走人就得 又唔係缺fd,根本唔需要同同事做朋友 只要鈍感力強 對於workplace嘅人際關係唔care 佢地都吹唔脹
睇你篇野唔怪之得人地會杯你
杯你 無原因
諗下自己做野係點

再者,返工其實為份糧 係咪埋堆、fd、交流到就代表返緊工呢?既然佢地乜柒都唔理你 咪乜柒都唔理囉
到左老細問起 同佢講:同事無同我交接,問又唔答,點做野
你d 同事乜年紀/性別?
係呀
有同事好孤僻
公司活動一個都唔去
Lunch自己食
Farewell 都唔join
佢又冇理人
反而冇人講佢壞話
pixel幾呀
屌你老母臭閪你話符號制壞左咁用enter/spacebar代替分段得唔得呀你份人咁撚我行我素唔聽意見藉口多多唔杯你杯邊個唔好講你公司我而都好想block你條死傻西
搵唔到敵人就要自己製造返個
睇完你講嘢嘅方式就知點解你俾人杯啦
弱智毒撚一件
有啲老細係會特登製造機會或者發酵俾員工內鬥
因為內鬥會減少員工對公司不滿,少咗屌老細
留意吓
Lm
用an唔杯你杯邊個
同意
只同老細 fd就得
呢種情況3年你都幾勁,證明你交到貨老細冇炒

返工有朋友真係bonus,自問識唔到就算鳩數啦
點解kam撚先會用an
有人知但冇人理
不過唔係睇咸片
依家唔係你哋杯我
係我一個人孤立你哋
你個情況係個個都唔想理你, 咁代表你平時表現太過唔討人喜歡, 建議反省下

如果你唔鐘意人都會選擇同人保持距離啦, 唔通迫自己同佢嘻嘻哈哈咩, 咁唔通你又冷暴力緊人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞