返office 畀人杯感覺真係好差

219 回覆
59 Like 770 Dislike
大家都唔係有心但係就係好似個個都傾唔埋又唔係話冷暴力但係係冷漠暴力食lunch會叫你但咀臉好似唔想你去咁然後我就知頂話唔使跟住以後就無叫我食lunch鳥開會佢地又inside joke一路開會一路開whatsapp傾ws入面內容但明明得我一個係唔向個群入面搞到我只好冷笑咁樣好尷尬大家年紀差唔多點解個狀態變到而家咁佢地可能覺得無乜野但我每日返工都好唔愉快你地有冇人知有兩個新人會同我講野但好似講兩句之後又開始個種咀臉唔知可憐我定杯我咁樣我都唔係怪佢地只怪自己古怪
出黎做野係咁
返去讀書啦一粒符號都無
睇你打字冇標號都feel到你有幾kam
睇你打字冇標點符號都feel到你有幾kam
唔分段抵俾人杯啦
明呀
Office 一出現呢啲情況就會一路延續
逼走一個就會有下一個target
番工為錢姐 識朋友就番學校啦
1. 返工就係返工 唔係黎識朋友

2. 做得唔高興就走

唔洗諗太多
我部pixel個標點制壞咗sorry咁多位打唔到符號
我呢個情況keep住做咗3年老細又唔炒我我又準時返準時走好似好開心但d咀臉好惡頂老細就唔理我交到功課就得我而家坐個位睇埋咸片都無人知無人理外人睇好爽但有苦自己知無朋友無同事無交流要網上同reddit人傾計
如果唔係工作上攪你就忍吓, 有時忍吓忍吓會有轉機.
等佢地燒哂自己友.
返工係咁現實
你係MVP, 老細身邊紅人自然有人埋你身 對你笑口勢勢
否則做好自己本份 袋下糧算 唔好搞咁多
同事唔係朋友, 你同樓下個保安分分鐘仲好傾過D同事
冇人公事做鳩你就okay
你當係你一個杯哂佢地咪得
Yes
困獸之鬥
有兩個新人會同我講野但好似講兩句之後又開始個種咀臉>>>我做過兩間公司都係咁..因為所有新人嚟, 舊果班臭雞會係新人面前打你毒針, 唔俾你機會同同事講嘢嚟孤立你.
咁你咪唔好畀叫人自己帶杯返office囉
明明係你埋唔到堆,你就話人哋杯你
打唔到標點,咁你都識分段啩

定係假膠扮嘢
無標點無分段都算數
space都無個 抵你俾人排擠
enter又壞咗?
space bar又壞埋?
返個工都要埋堆 係咪on9
點解唔報復
記低佢地既所有野
有排玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞