返office 畀人杯感覺真係好差

219 回覆
59 Like 770 Dislike
如果你走
就乜都唔好講
第一冇人會理你
第二由得佢哋自相殘殺
大家都唔係有心,但係就係好似個個都傾唔埋。
又唔係話冷暴力,但係係冷漠暴力。
食lunch會叫你,但咀臉好似唔想你去咁。
然後我就知頂(椗)話唔使,跟住以後就無叫我食lunch鳥(了)。
開會佢地又inside joke,一路開會一路開whatsapp,傾ws入面內容,但明明得我一個係唔向個群入面,搞到我只好冷笑咁樣好尷尬。
大家年紀差唔多,點解個狀態變到而家咁。
佢地可能覺得無乜野,但我每日返工都好唔愉快。你地有冇人知。
有兩個新人會同我講野,但好似講兩句之後,又開始個種咀臉。唔知可憐我定杯我咁樣。
我都唔係怪佢地,只怪自己古怪。
漏咗一樣 pre-requisite
條team 有女人
有女人就有是非
你咁樣打字
狗都杯你啦
似女人既男人仲煩啊

懷疑樓主平時講嘢都係冇斷句一句到尾
冇鳩既男人 一律當女人
人地又有叫食飯
咁唔食飯 果時發生既野咪冇inside joke囉
當新人同你講嘢
個人本身個能量已經-ve到 人地潛意識唔想靠近
又以為你老c忽咁鬼cool 本身同舊同事都冇咩兩句
講兩句之後 你又唔主動同人講嘢人地咪唔再同你講囉

我覺得好多時候都係自己overthink
自己諗多咗啦
人哋根本冇咁多時間諗你

但係自己既思緒會係行為上表現出來
呢啲負面情緒會影響周邊人
人地既印象又更唔好
惡性循環嚟
係唔係你同事叫你打標點符號你都係咁答
抵佢比人杯
返工仲諗緊係咪比人杯證明你好care份工

當你做到唔care有無人理你,你先係真正打緊工

學樓上師兄話,想識朋友就出街識,職場周圍都係hibye fd, 要唔要有咩所謂
做毒撚根本唔應該為呢啲嘢唔開心
其實生活上好多問題
可以解決到既人就只有你一個
改變唔到環境
就改進自己
改進完自己你會發現問題不知不覺已經唔再存在
都唔一定 俾人排得都一定有啲原因
多數都係kick kick地

基本上開始咗被排都極難扭轉㗎喇
轉工砍掉重練吧啦
前題你有無認清自己
試過做咗幾年先俾人杯
係原先公敵走咗之後
我都試過,不過唔緊要啦,冇人理咪仲好
輕鬆啦 最緊要有糧出
返工都係搵食姐 又唔係要同佢地過世
屌你老母, 標點都無, 唔識打都gpt啦, 低你比人杯

by chatgpt:
大家都唔係有心,但係就係好似個個都傾唔埋,又唔係話冷暴力,但係係冷漠暴力。食 lunch 會叫你,但咀臉好似唔想你去,咁然後我就知頂話唔使。跟住以後就無叫我食 lunch。鳥開會,佢地又 inside joke 一路開會,一路開 whatsapp 傾 ws 入面內容,但明明得我一個係唔向個群入面搞。到我只好冷笑咁樣好尷尬。大家年紀差唔多,點解個狀態變到而家咁?佢地可能覺得無乜野,但我每日返工都好唔愉快。你地有冇人知有兩個新人會同我講野,但好似講兩句之後又開始個種咀臉唔知可憐我定杯我咁樣。我都唔係怪佢地,只怪自己古怪。
好撚難睇呀你啲字
出得黎做野 大家心態都係差唔多
你被人杯得一定有你原因
即係你係抵死
Ur face ur fate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞