返office 畀人杯感覺真係好差

219 回覆
59 Like 770 Dislike
首先你要學識用標點符號先,唔識就學下分段
再者你不如檢討下自己有冇問題先,不論外表上性格上談吐上等等
如果冇咁就係佢地問題,唔開心唔夾就走
同埋好老實講,返工真係唔係嚟識朋友
An機9成kam毒撚
我諗其實叫你去食lunch,係一個機會俾你入群,但係你選擇咗唔入群,咁樣佢哋就唔認識你,就唔會將你放入佢哋內部嘅WhatsApp group。
講真嘅,我自己做嘢嘅公司,嗰個WhatsApp group係我開嘅,我set晒全部人做Admin,然後我哋一路都喺裏面講好多秘密啲啊,例如講老細壞話。
舊同事走咗,都會留喺個group度,保持住朋友關係,有段時間,我對其中一個同事升咗職,做咗副經理,但係我哋嘅關係都係信任嘅,所以都冇另外開一個新group將佢排除開。新同事就起碼觀察半年,覺得佢哋係信得過,先至會加佢哋入去。
所以,我覺得未必係佢哋故意去冷漠咁對你,只不過佢哋係佢哋自己熟悉嘅圈子入面傾得開心啲咋。
建議你,可以嘗試吓約佢哋食晏晝,試吓同佢哋熟,當佢哋覺得你係信得過嘅同事,即係自己人,就字元會將你放喺個inside group入面㗎啦!
已經到左返工既年齡,都可以打字打到咁撚樣,唔杯你都對唔住自己啦
好現實

連登無愛
係你悲觀, 我就睇到真小人既好處. 幾時到係真小人好過偽君子, 而且大家冇交流, 好多野到唔洗比面大家. 重點:你公司準時出糧就夠.
雖然樓主打字打成咁都好似個弱智
但認真講冇影響到工作而你老細又冇因為呢d野做鳩你又盛咪算數囉;學樓上講番工唔係識朋友,真係想吹水你搵連登仔吹兩嘴好過對住個d人啦
抵你比人杯有冇考慮過人地既感受你咁樣打一大段野唔加標點符號又唔分段想睇死人咩
你又無標點
又唔分行分段
仲要打錯字
放負都放得咁乸西

根本你都唔尊重你自己同班受眾
人必自侮而後人侮之呀
你唔好張份工 睇咁重你就係無敵

唔洗理小圈子
小人+港女+女人型男人
欣賞你ching善有善報
有$收,ok.再去找新工
放心啦,有晒私group一定係有心㗎啦
物以類聚,人以群分
呢個圈子唔啱你玩就唔好夾硬嚟啦
我代表馬來西亞新加坡印尼汶萊東帝汶菲律賓緬甸泰國越南竂國中國香港台灣日本韓國朝鮮印度孟加拉巴基斯坦不丹巴林伊朗伊拉克阿富汗斜利亞沙地阿拉伯烏茲別克土耳其俄羅斯波蘭捷克羅馬尼亞保加利亞哈薩克阿塞拜彊德國法國英國荷蘭比利時西班牙葡萄牙愛爾蘭北愛爾亞蘇格蘭冰島丹麥瑞典瑞士希臘芬蘭克羅地亞意大利格魯吉亞亞美尼亞匈牙利法羅群島塞爾維亞烏克蘭斯洛文尼亞斯洛伐克奧地利黑山立陶宛馬其頓白俄羅斯關島阿聯酋馬爾代夫卡塔爾也門咯麥龍尼日利亞象牙海岸馬里加納埃及摩納哥突尼西亞紐西蘭美國加拿大巴拿馬哥斯達黎加秘魯智利玻利維亞委內瑞拉墨西哥巴拉圭烏拉圭古巴海地厄瓜多爾巴西阿根廷人我爺爺奶奶姥爺媽媽爸爸姥姥外婆太姥姥姥爺姑奶奶姑爺大爺三爺大奶奶三奶奶姨奶奶姨爺舅爺舅奶奶姑姥姥姨姥爺舅姥爺舅姥姥伯伯二伯三伯伯母叔叔二叔三叔嬸嬸二嬸三嬸姑姑大姑二姑姑父大姑父二姑父三姑父舅舅大舅二舅小舅舅媽大舅媽二舅媽舅媽姨大姨小姨三姨姨父大姨夫小姨夫三姨夫堂兄堂弟堂姐堂妹表哥大表哥二表哥小表哥表弟一二三四五六七八表弟表姐表妹姨哥姨姐姨弟姨妹嫂子弟妹弟弟表弟妹姐夫表姐夫妹夫侄子姪女外甥外甥女大伯子大伯娘小叔子小嬸子大姑子小姑子大舅子大妗子小舅子小妗子大姨子小姨子公公婆婆岳父岳母劉備關羽張飛趙雲馬超諸葛亮黃忠魏延龐統關平周倉廖化劉封糜芳傅士仁王平張翼馬謖孫乾孟獲劉禪姜維蔣琬馬岱夏侯霸嚴顏徐庶糜夫人關興張苞馬良伊籍諸葛瞻諸葛尚傅儉沙摩柯曹操曹丕曹植曹真曹昂曹安民曹髦曹芳夏侯淵徐晃張遼許褚典韋夏侯惇張頜司馬懿司馬昭司馬師司馬炎龐德荀賎郭嘉李典樂進曹洪鄧艾鐘會曹仁荀攸程立李恢楊修郭淮文聘焦觸於禁孫權孫策孫堅黃蓋甘寧周瑜程普韓當太史慈周泰呂蒙陸遜朱然潘璋馬忠陳武董襲張昭濰翻魯肅丁奉凌統孫尚香董卓呂布貂蟬高順陳宮宋憲魏續李儒袁紹袁尚袁術袁熙顏良文醜高覽田豐審配劉表劉琦蔡瑁張允霍駿黃祖呂公馬騰韓遂馬鐵何進張角張梁張寶管亥漢獻帝華佗董承劉璋張魯楊松張松吳懿張繡賈詡張任楊柏陸抗王允佐菲奧特曼初代奧特曼賽文奧特曼傑克奧特曼艾斯奧特曼泰羅奧特曼雷歐奧特曼愛迪奧特曼阿斯特拉奧特曼尤迪安奧特曼博伊奧特曼喬尼亞斯奧特曼史考特奧特曼察克奧特曼貝斯奧特曼葛雷奧特曼帕瓦特奧特曼哉阿斯奧特曼迪迦奧特曼戴拿奧特曼蓋亞奧特曼阿古茹奧特曼高斯奧特曼傑斯提斯奧特曼雷傑多奧特曼奈克斯特奧特曼奈克瑟斯奧特曼諾亞奧特曼雷歐斯奧特曼賽文21奧特曼麥克斯奧特曼傑諾奧特曼夢比優斯奧特曼希卡利奧特曼賽文X奧特曼賽羅奧特曼銀河奧特曼奧特之父奧特之母奧特之王以及夏德奧特曼邪惡迪迦奧特曼卡蜜拉奧特曼希特拉奧特曼達拉姆奧特曼卡歐斯奧特曼卡歐斯奧特曼克萊美第黑暗浮士德黑暗梅菲斯特黑暗梅菲斯特Ⅱ丘比特奧特曼黑暗扎基貝利亞奧特曼疾風劍豪暴走蘿莉聖槍遊俠暗裔劍魔冰霜女巫德瑪西亞之翼皮城執法官喚潮鮫姬影流之主蜘蛛女皇虛空掠奪者傲之追獵者荊棘之興暗黑元首皎月女神未來守護者諾克薩斯之手戰爭之影榮耀行刑官仙靈女巫爆破鬼才無雙劍姬凜冬之怒機械先驅深海泰坦懲戒之箭雷霆咆哮潮汐海靈法外狂徒九尾妖狐龍血武姬遠古巫靈光輝女郎深淵巨口放逐之刃刀鋒之影虛空先知曙光女神德瑪西亞之力狂暴之心暗影之拳掘墓者金屬大師探險家戰爭之王酒桶野獸之靈狂野女獵手大發明家水晶先鋒魔蛇之擁機械公敵暗夜獵手盲僧復仇焰魂齊天大聖發條魔靈德瑪西亞皇子荒漠屠夫不詳之刃蒸汽機器人皮城女警寶石騎士風暴之怒刀鋒意志琴瑟仙女虛空行者祖安狂人惡魔小丑冰晶鳳凰披甲龍龜殤之木乃伊虛空恐懼死亡頌唱者時光守護者墮落天使武器大師寒冰射手賞金獵人雪人騎士嗜血獵手麥林炮手迅捷斥候眾星之子流浪法師牛頭酋長無極劍聖審判天使末日使者猩紅收割者詭術妖姬德邦總管卡牌大師哨兵之殤黑暗之女宋江盧俊義吳用公孫勝解珍解寶燕青朱武黃信孫立宣贊郝思文韓滔彭玘單廷珪魏定國蕭讓裴宣歐鵬鄧飛張青孫二娘王定六郁保四白勝時遷段景柱蒼井空川濱奈美堤莎也加町田梨乃二階堂仁美飯島愛飯田夏帆飯冢友子岡田麗奈高木萌美高田禮子高原流美宮本真美宮島司古都光光月夜也河村亞季子河井梨緒黑崎扇菜紅月流奈華歌戀吉川萌及川奈央吉川真奈美吉崎紗南吉野莎莉今井明日香今木翔子金澤藍子進藤玲菜井上可奈久保美希酒井未鮎川亞美片瀨亞紀平山朝香前原優樹前原佑子淺見伽椰淺井理青木琳青木玲青野詩織青羽未來青沼知朝秋本玲子秋菜裡子秋元優奈如月可憐若林樹里若月樹里森下理音紗月結花杉浦清香杉山亞來松本麻里奈白石曈朝岡實嶺三浦愛佳吉野紗莉鈴木麻奈美大浦安娜安倍夏樹及川奈央松島楓酒井千奈美美竹涼子中谷美結瀧澤蘿拉小澤瑪利亞波多野結衣清水健加藤鷹黎同你講句屌你老母臭閪!
第一日返工已經知要埋堆,唔埋堆玩自己咪乜都唔知唔理
返工只需要serve一個人,嗰個係你老細,完
介紹你睇一本書:被討厭的勇氣
睇完,照住做,你既人生會開心好多

利申:返工一個人食飯,公司內同其他同事無乜交流,兩年升一次
事出必有因,性格決定命運,你真係好廢
如果覺得自己唔適合做團體工作

建議搵啲單挑一個人嘅工作

你會覺得冇人事好撚爽
俾人杯通常少d野做
唔介意其實仲舒服

如果俾人炒仲好
淨返個個月可以唔駛做
播埋大悲咒都得
反而有時同同事年齡差唔多都20中都有呢個情況咁
除非你係靚仔靚女係人都想識既級數
正常人依d位點會特別強調自己部電話係pixel
我唔撚柒鳩屌你個冚家剷含撚笨柒個老母個生滋甩毛嘅爛臭化花柳白濁梅毒性冷感閪都唔撚柒得陰陽面邊大邊細豬閪燉糯米雙番閪遮面長短腳谷精上腦陽萎笨柒周頭發炎陰蝨周圍跳白竇臭滴蟲入鳩祖宗十八代食屎撈屄周揈揈白痴戇鳩閪 我屌你老母十八代柒頭撚樣系垃圾狗屎 on 鳩formula 無撚用到喊數字柒頭死全家仆你個臭街一見到就想嘔番曬大大大前日嘅早餐生出黎害鳩人咁柒就咪撚出黎獻世啦一碌柒咁 onj 幾撚有心機都無鳩用啦屌你老母芝士漢堡柒頭皮 屌你老母 芝士漢堡屌你老豆 宿埋一舊 屌你家姐 落雨擔遮 屌你家姐 快過火車 屌你呀爺 笑口畸畸 屌你呀麻 泰國喇嘛屌你呀妹碌柒崩潰屌你阿哥 好過渣波 屌你屎忽化痰止咳 屌你個仔 屎忽扭計 屌你個咀 刷牙唔用涮口水 屌你老母仆街陷家產食屎收皮啦屌你. 戇撚鳩鳩食撚晒賓州咁屌你老母咁既仆街死樣. 吹撚脹? 你係生出黎俾我屌撚柒嫁啦仆街陷家產. 屌足你十世,屌你老母正仆街陷家產屌你祖宗十八代仆街含家產你老母生花柳,你老豆生龜頭癌呀柒仔收皮吧啦施主收皮啦傻仔你老母日日要比人屌就係因為你呢 d咁既傻仔呀慘過做雞同企街證明你條契弟祖宗十八代都作孽,生你件仆街仔,九成九冇屎忽我頂你個肺插你個胃按你肚池機關制屌你老祖十八代 代代冇春代含撚啦你仆街含家產九歲扮做雞 十歲同人玩結婚十一歲學人做飛仔 十二歲扮做鴨十九歲學人上廿歲去夜總會二十一歲去做鴨二十二歲生花柳愛滋仆街死食揉屎啦屌你老母祖宗十鳩撚春鳩柒代撚頭西屎啦!屌你老母斬你全家你老母老婆比我強姦十次八次啦絕子絕孫啦你正一狗雜種我屌你老母啦你老母一定用屎餵大你條死戇鳩仔 你呢條敗類你條撚 樣想唔屌你都唔得, 你個臭貨老母同野狗狗合生埋你呢仆街仔廢柴屌你祖宗 18 代有愛滋有爺生無家教不知所謂多行不義必自斃屌你老母仆你個街杏家產死傻西屌你老母仆街啦你阻撚住晒個地球轉 正一憾家剷屌你老母臭花西! 你老豆老母性器官一定有問題啦 生你條撚樣出黎冇賓周冇精蟲死基佬我屌鳩柒你就梗架啦我係鐘意屌鳩你祖宗 18 個春袋呀你吹撚柒碌我帳呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞