哥斯拉X金剛 新帝國 劇透討論區

713 回覆
26 Like 10 Dislike
我都諗起佢
佢啲鏡頭一係瞓覺,一係就去緊人哋度撩人打交
係buff咗 但哥斯拉的確比無限手套金剛打暈咗趁佢拖住自己嗰陣先喺後面偷襲金剛 再靠原子吐息壓制佢
偷乜鬼嘢襲啊,唔通醒咗叫你起低佢跟住響鐘先第二回合咩
佢比哥斯拉踩住再準備噴吐息果下如果唔係摩姐突然出場
其實金剛都可以原地即死
拍老哥比佢打暈都係唔想實力差距太大搞到唔好睇
雖然依家都已經唔好睇
所以我本身都話哥斯拉實力上不嬲勁過金剛 只係今集金剛無好似上集咁比人單方面壓制 叫做還到兩下手
其實n年前 哥斯拉係紐約破壞果套 算唔算好睇
嗰套嘢悶到瞓撚咗
收貨啦 幾年睇一睇金剛同哥c奶。
哥斯拉霸羅馬訓教幾Q,預左故事垃圾純睇怪獸打架ok啦
我一直等緊哥斯拉出場主題曲
冇咗佢同隻蜥蜴有咩分別?
紅毛同佢班𡃁好撚樣衰 猩猩嚟講金剛都算眉清目秀
依一幕拉到咁闊
搞到兩邊睇落去都勁細隻咁
On9嗰套最撚有feel
嗰班一係智障樣,一係甩頭髮
King Kong係猩猩界chris hemsworth
幾好睇喎 基本上一路打到尾 人個邊唔拖泥帶水
唯一美中不足係哥斯拉打條水龍個位太快完
條龍吹到咩吸收太陽能量但比畫面一轉哥斯拉變左碟盤龍鱔

個舊水晶我估係鋪墊下一野 希望佢記得回收伏筆
真係 唔怪之得king Kong老豆老母要離群索居 遠離班loser
唔明有咩好屌,入場都冇人預有乜嘢驚世劇本㗎啦
就係為咗睇怪獸打交,而家打咁多場爽交
人類劇情夠少+冇on9犯駁我已經收晒貨

哥斯拉喺系列入面多過king kong一集單人電影
好多嘢都講過晒,今次畀返多少少戲kong做主線都合理
佢同細猩猩嘅劇情都寫得幾好幾自然

Overall我睇得好爽冇悶場,唔使用腦嚟講又唔弱智
(冇上集淋水淋爆機械哥斯拉啲19嘢)
開頭鋪嘅線又全部收到晒,我畀8/10
個ending好直接
同意 呢隻唯一缺點可能係隻boss太廢
Siu4
似係唔同種既kong wo
個地心有d 似 palworld
條龍似覆海龍
https://www.youtube.com/watch?v=wlc2I-tZdRY

哥斯拉 x 金剛:新帝國(Godzilla x Kong : The New Empire)影評 |
人類線合理左
但整體無咩世界未日既危機感
同埋無表達出敵人有能力威脅到哥斯拉
今集睇到有點悶
打鬥上集打機哥會出下合體技幾驚喜
今集又無左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞