哥斯拉X金剛 新帝國 劇透討論區

713 回覆
26 Like 10 Dislike
下晝睇左mega box imax 唔知點解好矇咁
KotM買咁多隻票房又唔係好好
買少隻好過
有冇人可以講下地底人個預言係咩完全睇唔明,係咪紅毛猩去左地面世界姓王,之後就完全唔明
咁靈活又敏捷嘅哥斯拉都係第一次睇到
佢最尾返roma 訓笑撚咗
意大利佬心諗
髮色點睇紅毛先係老豆
有幕影住佢有後宮同幾個紅毛仔
唔知有冇彩蛋呢
間戲院熱到
一完即走
成套野亞洲面相都係啞
哥斯拉個初心無左

越拍越為左要佢打而拍
仲要攪到而家2集都撈埋金剛
金剛就話人類守護神
但哥斯拉應該係超然存在, 我行我索先係
攪到又要保護人類咁想點?
嗰隻似係佢老友/長輩
死得勁慘隻紅毛猩冇性
個人覺得同上集比真係有D Kick
成套戲就好似build up咗100分鐘然後打15分鐘完

好似為update出周邊野而出一集咁, 有少少失望
哥斯拉其實都唔係想保護人類
佢行路踩爆幾多嘢死幾多人
佢係地面嘅王,每集都純粹係要保住王位而戰
我理解係咁…

哥斯拉係Feel 到有強大力量佢先去儲氣….而唔知係咩力量,而上集有提過一個地方只可以容納一隻泰坦級神獸,所以佢亦唔會主動去搵其他神獸,所以KingKong 一上地面 哥斯拉就基於一個地方一隻巨獸既本能去攻擊佢。
係囉

但就要佢無啦啦同人類點頭示意
無彩蛋,開燈就可以走
完全推翻晒前面設定
又強行將神話化既怪獸變返做巨型野獸
基本上只係一套角色比例放大左既叢林冒險電影

仲要哥斯拉計埋之前三集
都升級左幾次先去到呢個水平
你話佢遠古時期既實力可以一條友管住成個地球?

首先莫名奇妙號稱同族最大最強既kong
原來係有數以十隻百隻既同族同佢同等身形
第三集既kong 都可以同升級左幾次既哥斯拉打46波
你想像到以前冇升級既哥斯拉可以封住呢班巨猿?

退一步睇 係kong 地心世界既生活
都睇到有好多同佢同等size 對佢有威脅既生物
或者數量都威脅到佢
話哥斯拉係遠古時期可以做怪獸王
等同穆法沙係原野獅子王一樣完全唔合邏輯
同時將之前鋪出黎十幾隻泰坦既地位拉到變左原來成個地心世界都有一大堆咁巨型既生物

最好笑係基多拉竟然夠膽侵略呢個世界
我就諗唔到打贏左哥斯拉佢如何打上百隻巨猿圍抽

更唔好講果隻巨型到可以俾kong 做橋係上面跑既骨架係咩層次既生物

佢愈develop 地心世界,愈將以前既背景變晒做笑話
點解哥斯拉見人就打
人類&怪獸界線守護者
唔比地心班獸走出地面破壞
如班獸走出來破壞就ko佢
隻粉紅色龍冇得罪佢
動畫果啲全部當另一堆線。
仲有得睇踩爆中環灣仔
佢係保護大自然。

踩撚死人,當養份循環。
Godzilla’s screen time in the MonsterVerse

Godzilla (2014) = 10 minutes

King of the Monsters = 11 Minutes

Godzilla vs Kong = 11 Minutes

Godzilla x Kong: The New Empire = 8 Minutes
但係成個地表有好多titans wo
其實唔計基多拉
仲有邊個可以同哥斯拉一戰 打到你死我活咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞