哥斯拉X金剛 新帝國 劇透討論區

713 回覆
26 Like 10 Dislike
地底戰仲要摩斯拉一篤口水一件
成套戲好多「突然間有」既野,睇到好撚尷尬
老實講最多6/10
摩斯拉唔係係哥斯拉2死咗咩

定今集既摩斯拉係另一隻?
都係第一集好睇好多
機械哥斯拉好正式
呢套劇情真係唔得,為做而做

地心有好多怪獸,應該就好危險,個總監落去竟然無任何護衛,個機師真係純粹為送佢哋落去,之後就被強制退場

隻長臂猿又話被監禁係地心深處,但實際根本就無監禁到,佢啲𡃁都出到黎破壞個哨站,只係搵唔到路上地面

隻長臂猿無咗隻冰怪又係廢嘅,吹到可以搞到世界末日,又話滅到哥斯拉族,但根本連金剛都打唔贏

伊維族同金剛本身都話滅晒族,點知今集啲族人又出現返晒,依家又話哥斯拉死剩一隻,下集又會唔會出現其他哥斯拉?

個求救訊號又係有問題,又話一次訊號對到一個怪獸事件,但個訊號明明係伊維族發出,話畀人聽隻長臂猿係威脅,咁佢哋又點知地面上發生咩事?

不過啲巨獸對打係幾爽嘅,總之就劇情唔得,只係睇巨獸對打係合格嘅
有下集既話唔該比番哥斯拉做主線
故事好劣
好似夾硬度條橋黎俾班大怪獸打咁
人類角色之間冇乜化學作用
全部都好似工具人做就班怪獸表演
話就話大怪獸
好多場面都冇嘢做size比較
同埋動作太快太靈敏
變咗以為睇緊一般野獸打交冇大怪獸feel
最失敗係哥斯拉變大配角
整體流到爆
就算怪獸迷都唔建議你睇
唔明點解要住熔岩隔離
如果用熔岩練金屬就講得通
另一隻
傳奇買埋卡美拉crossover啦
震住happy伯shimo
冰狗住咪得
成村人係入面唔知做咩
哥2怪獸出場鏡頭又型又有配樂
今集啲配樂流撚到仆街
屌我想像唔到當年班金剛點樣爭啲滅撚咗哥斯拉族
有N隻冰狗屈可能係有機
講真入得場應該都係為咗睇佢地打交多過睇劇情
個人覺得佢完全放棄劇情all in打交好過兩頭唔到岸
不過唔開心哥斯拉變配角得濟
其實哥斯拉同摩斯拉嘅歌都明顯係保留咗原曲嘅元素
聽得出佢地想用原曲但版權問題做唔到
有冇睇過東寶系列嘅巴打知道以前嗰啲係咪就係類似咁嘅feel
冇咩特別劇情 總之就係let them fight
冰狗係之後先有
可能有N隻武裝猩猩
一人一把斧頭
仲有哥斯拉族應該得哥斯拉先咁勁
群毆差好遠嘅
1對100都死啦
今集啲巨獸全部勁似人
冇左種野性
好事嚟 怪獸片完全唔介意依種發展
打基多拉依啲外星人最強侵略者都冇準備咁耐
打條冰龍就要準備咁多嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞