哥斯拉X金剛 新帝國 劇透討論區

713 回覆
26 Like 10 Dislike

故事簡介
三年前,華納兄弟暨Legendary Pictures天價打造《哥斯拉大戰金剛》,史詩式對決攻陷香港主場,令兩大IP再振雄風,由最暴烈對疊,到最強陣連線!2024年,至尊強橫的金剛、勇悍無懼的哥斯拉,將在全新電影《哥斯拉 x 金剛:新帝國》(GODZILLA X KONG: THE NEW EMPIRE) 中,背負著威脅人類安危的新挑戰。新一章進一步探索泰坦巨獸的歷史和起源、骷髏島及其他秘境絕密之謎;巨獸們突破神級對戰,他們與人類到底有甚麼千絲萬縷的關係?
導演
亞當雲格
演員
莉碧嘉荷爾、拜仁泰利亨利、丹史提芬斯、姬莉鶴圖、艾力斯芬斯、陳法拉
陳法拉
睇完
中間唔好加咁多歌好好多
哥斯拉x金剛變左金剛係主線
哥斯拉變左配角咁
都幾鳩下
值唔值得入戲院睇 ?

Btw今次連片尾都係,可能預左最後一集哥斯拉,求其打埋佢算
畫面如何?
垃圾戲
真係 我大哥斯拉變咗配角
多d戲份穩陣 同埋上集先同金剛拍檔完
咁快一見面就開拖

佢講到哥斯拉 知地心有人求救 先去充電
又話要金剛去帶佢落去先肯落 劇情少kick
個導演好似話想拍哥斯拉and金剛 第三集 btw 無彩蛋唔洗等
又話隻紅色猩猩同哥斯拉係死敵打得兩下就冇
比晒金剛打
上集已經係咁啦
睇打鬥黎講套戲合格啦
哥斯拉應該係感應到shimo
但問題係金剛唔係比迷你金剛呃鳩左去個洞到,隻疤王都唔會出黎啦,做山寨王姐
以我用60蚊海運早場價去睇係合格嘅

當以人類為主軸嘅MCU同DCEU都搞成咁,我就唔會對唔會對已怪獸為主軸嘅電影舖有咩期望,今集有好多細節位都講得唔清唔楚,而最後大戰直頭變咗復仇者聯盟咁,但又打得唔夠多,上集劇情都唔係好,但起碼最尾真係連場大戰啦。
我理解係法拉sos俾召𡃁妹落嚟喚醒摩斯拉
哥斯拉係感應到個signal覺得有事會發生,所以叉定電先

見到金剛即刻埋牙好合理,哥斯拉本來打走咗佢,知佢縮落地核。金剛無啦啦上返嚟,大哥覺得佢撩交打都好合理

btw講咁多logic做乜9
let them fight la

p.s. 我仲以為手套之外仲有多件甲做必殺
點知隻紅毛廢撚到咁
紅毛無手套都贏到啦
把刀仔傷唔到金剛d咩,金剛係少左d戰鬥技巧
係叫左shimo先贏到

Shimo好似好純咁
又話佢搞到冰河時期有乜有物
睇唔明哥斯拉點解要打紫色條龍動機
為左進化prepare for next fight?
為咗未來配合barbie聯動
如果呢啲戲加埋八十年代嘅日本合體機械人例如六神合體同King Kong,哥斯拉大混戰應該好睇好過癮。
劇情唔駛講,垃圾
連打鬥都比上集失色,好多都散收收又短又冇話好勢均力敵咁打得精彩

失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞