哥斯拉X金剛 新帝國 劇透討論區

713 回覆
26 Like 10 Dislike
第二隻嚟
基多拉果集最尾有講搵到第二粒摩斯拉蛋
我知,每次都會留後代,之後去死

同埋召喚魔斯拉係都應該係雙胞胎,姐係章子怡

求其搵個人召喚就算

呢兩樣係傳統
今集垃圾到仆街
零劇情 零氣氛
換皮戲一套
嗰隻細猩猩好搞笑表情好豐富,同埋佢個size可能其實已經係同King Kong第一集嗰個時期嘅King Kong差唔多size
想問下有冇交代過 紅毛用個把冰刀仔係點得黎
同埋最後哥斯拉點解會訓左係ROMA
大哥瞓多幾次個鬥獸場應該唔使要次次出入都撞爛晒,又唔會特登攬過去
基多拉有三個頭,識飛又識放電同再生,就算有上百隻唔識飛嘅猩猩想圍抽佢都根本掂唔到基多拉 得紅蓮哥斯拉可以一嘢熔晒成隻基多拉,其他怪獸根本做唔到。
意大利好似要求劇組唔好整爛鬥獸場
正常咁瞓一早爛晒
哥斯拉:
設定已經係遠古時期冇升級過既哥斯拉打贏基多拉 咁又掂唔掂到?
成班猩猩得公,冇乸
點繁殖
哥斯拉識原子吐息可以向天發射,班猩猩根本冇地對空能力。仲有遠古時期嘅基多拉最後只係被冰封咗而唔係俾哥斯拉殺到,基多拉本身識再生,冇升級過嘅哥斯拉根本冇能力殺到無限回血嘅基多拉,要去到紅蓮哥斯拉一下熔晒成隻基多拉先真正打贏到基多拉。
基多拉又企定定俾佢噴?佢都係話走就走啦
其實基多拉三個頭斷晒仲再唔再生到?
如果唔係人類插手海戰嗰段哥斯拉已經打贏左基多拉
標題講哥斯拉大戰金剛。但最後又係合作,好失望

係王座後面
抱住BB
其實冇明確講過佢再生能力係點
但一定係有限
因為第二集果陣唔記得小說定訪問果d 係有提過人類唔插手哥斯拉係海戰真係會贏左
所以基多拉不死身一定係腦補
果陣輻射同現代比已經唔一樣

現代無咩輻射
唔明點解前面會有人俾8分
呢套戲頂盡都係6分爆谷片

打鬥場面又尷
FINAL BOSS又弱
我都未見過哥斯拉郁得咁撚快
隻摩斯拉又極撚人性化, 無啦啦走去勸交
故事又求其睇下石雕一野就交帶晒
後期好似睇緊PLANET OF THE APES咁
到底D猩猩搬幾千年石係搬乜鳩
唔好問啦 一開波夠話哥斯拉唔知做乜係咁行動 最後都係冇解
有6分都好比面
我比盡3分

上一集雖然有啲位麻麻
但係都有一幕係哥斯拉同king kong係船上面打
個緊張感 壓迫感同怪獸巨型感都唔錯

依一集睇到最後 我以為睇緊卡通片
心諗做乜鳩 見到都尷尬
冰狗算勁 但完全冇霸氣同敵意
踢一踢郁一郁
紅毛廢到冇手套既金剛都打得贏

石碑預言為做而做
同意
似係巨大化版既爛仔交
嬲嬲地今晚睇返基多拉嗰集算
電影版都出到咁多集,Singular Point肯出S2未...
https://youtu.be/CyvuPs-X55Y?si=TS4mL76gKTx3uojR
今集係就係最多怪獸場面嘅一集,睇嗰陣冇悶位
但比我感覺連前集拉頓起飛都可以屌打今集曬所有戰鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞