哥斯拉X金剛 新帝國 劇透討論區

713 回覆
26 Like 10 Dislike
係唔係無票尾,套戲好悶
點解好似套套哥斯拉啲主角都唔同人?我記得之前有Breaking bad主角,stranger things嘅靚妹,有新007,好似仲有Loki,宜家唔見曬?
鬼佬哥斯拉真心唔想睇
哥斯拉主角係金剛同哥斯拉
Loki 有份演嗰集時間點係哥斯拉第一集嘅50年前
應該收咗碧咸錢
幫邁亞密賣廣告
睇完,感覺好似好多打戲,但硬係下下唔夠入肉咁,好零碎,最後大戰又好草草了事咁
班猩猩唔係打輸之後比人困咗喺入面?
點解咁容易就出到嚟搞事?
呢個係日版傳統延伸過來姐

平成VS系列劇情上係連貫,
但人類演員方面,除左個超能力少女同防衛隊長官之外,其他要角係集集都唔同
劇場亦唔會交代上集d人點解今集無左影

唯一例外係機龍哥斯拉第2集,第1集主角有出黎客串話機龍交託比你呢個第2集主角啦~
Shimu明明設定係勁過基多拉 但最後乖到狗咁比Kong摸 完全唔覺 毁形象
見YouTube d人前面瘋狂吹奏到Shimo仲勁過王者基多拉

依家咁睇 真係完全無得比 基多拉型+勁好多
拉頓一定屌打紅毛猩猩
kong都幾乎單挑打爆佢
但條冰龍都比想像中弱
我就係哥迷 唔鍾意金剛 睇到反撚曬白眼
睇猩猩我不如轉場去睇 猿人爭霸戰
上次咪出咗猩猩 但我覺得上集兩個主角都打得幾好睇 但今次個大佬又係猩猩 唔係話? 仲要勁廢
同三頭金龍個level差十萬幾千倍 打得好悶 所以哩集對我個人而言係唔合格
十足十hulk buster咁
都認同 反差太大
金剛下集應該進化到識講野,
今集已經識用陷阱同工具,
金剛根本係原始人部落
今集都識手勢表情同眼神啦
打晒手勢同哥斯拉溝通
金剛果班猩猩已經係猿人爭霸戰果類猩猩
同原始人差唔多
一隻會飛ge野獸對一班識用工具陷阱
都埋識戰術原始人打一定輸

其實發展落去同猿人爭霸戰一樣
金剛果班猩一定可以稱霸成個地球
下集

Kong: Apes together strong!
仆街 一喺地獄嗰度即刻諗起
由其播前有預告
金剛勁靚仔,靚仔到有啲好笑
你自己冇keep?
金剛驚火,現代人武器要打好易贏
相反哥斯拉基本上咩都唔怕
要靠巨獸制衡返
黎緊又有 planet of apes
今日睇左 正常popcorn戲囉
有猿人爭霸戰感覺,戴手套又有滅霸感覺
啲位都唔使諗邏輯 你話兩個金字塔合到咪合到囉

不過多謝字幕制作
有人識agent mulder同agent scully係莫探員同郭探員
不過今晚果場係中資機構包場 我諗好多人唔識

如果有第3集 希望可以打外星怪物 異形 okay?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞