(2023-24 火箭升空?_?) 金州勇士球迷討論區(270)Golden State Warriors

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
角色球員黎講合格架啦
仲要佢入啲三分都係咬住比分嗰啲 唔易射
所以我都係話冇射波能力嘅AD
進攻合格 防守超班
態度又搏盡
Up 乜9
咁肥仔水都係二輪尾啊
大飛三連敗
同鵝爭緊西四主場優勢
我真係覺得TJD唔錯先咁講 我都唔會講波仔天花板係Curry啦 邊有個個新秀係星先得㗎難得勇有個唔錯嘅中鋒 唔知點解我入TJD入樽會諗起AD
見頂俾人焗佢做主攻好搞笑
TJD係防守版Griffin
本身個賽程都易打,搞到咁真係自己問題
廢鳩第一節就俾人趕出場
講真而家既勇無邊場係易打啦
個個準備搏殺條撚樣開場幾分鐘就申請落場, 係人都嬲啦
咪咁癲隻隻都話識用就乜乜乜
靠食餅好難上到全明星, 除非好似以前大飛Jordan咁場場有highlight
而家佢係高IQ版Mcgee睇下如果入到playoff有冇可能升級
肥仔特例黎啦 本身係歐洲唔係打頂級聯賽
tjd 係ncaa打左幾年 好難再開發啲咩 又唔似啲歐洲人啲技術底咁細膩
TJD已經24歲,同埋佢仲係nobody
都係嘅 當啲人當佢有到都未必keep到
nba average嘅中鋒都應該要做到呢啲食餅
不過tjd球商算幾好
AD以前係比人講緊可以做上古神獸,佢個package完全係真係比人睇到咁既可能性,中鋒既身型但有後衛既技巧同身體協調性,仲要有中距離技巧同三分,防守又好。

細沙就講緊佢有十分出色既籃球智商同埋好扎實既基本功,而且佢係可以做到戰術發起點,又可以好似廢鳩咁係高位派牌,係內線球員黎計佢既助攻能力係僅次於油雞

吹到TJD可以去到佢兩個高度會唔會有啲太過
可能佢都諗點解今日要我做主攻出咁多汗
真 pick只係其中一個元素
Caleb Martin Gabe Vincent Max Strus上年都證明到自己undrafted但係有料留喺nba
Martin爭啲拎埋東決MVP
不過佢哋都唔係「星」
天花板亦都係靠自己打拼+熱火教返嚟

Tjd有拼勁 但勇士體系中鋒角色+地位咁輕
勇士有心重用tjd 但未有心執體系
下季視乎體系有咩唔同 就知tjd天花板高得去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞